Мартин, който през месец юли ще навърши 4 г., бе

...
Мартин, който през месец юли ще навърши 4 г., бе
Коментари Харесай

Велосипедисти от Асеновград с подписка, искат вело артерия в града

Мартин, който през месец юли ще навърши 4 година, бе най-младият участник в всеобщото велошествие, извършено през уикенда в Асеновград. Никол - на 3 година и половина се включи със своя скутер в първите метри от старта и по-късно – във финалния половин километър. На към 70-годишна възраст бе най-старшият велосипедист в събитието. Общо 230 колоездачи участваха публично в третото всеобщо броене на велосипедистите в Асеновград. Всеки един от тях получи стикер с номер. Реалният брой на участниците с колела в мероприятието бе по-голям, а измежду тях имаше и значително деца, споделят уредниците.
Бяха раздадени и към 200 тромби, с които колоездачите огласяха центъра и улиците на града. „ Тазгодишното шествие беше вълнуващо поради хората, които ни се радваха, махаха и ни снимаха от тротоарите по целия маршрут. Беше благо и красиво, че обичта към колелата събра на едно място асеновградчани - толкоз шарени, откъм възраст. “, споделиха удовлетвореността си от постигнатото основателите. Те показаха, че се следи отчетлива наклонност към повишаване броя на колоездачите в града. Участниците в предходното велошествие бяха сред 180 и 200 души. А за близо два часа в петиция са събрани подписите на 265 души. Чрез подписката те ще изискат от градската администрация да обезпечи по-добри условия за безвредно и прелестно напредване с колела в Асеновград.

Възнамеряват да внесат подписите в Общината, дружно със събраните преди този момент, още над 170. Идеята е да се покаже, че от ден на ден хора мислят за по-рационален и здравословен метод на напредване. „ За страдание, инфраструктурата на града не разрешава да се кара умерено и безвредно. Време е градската администрация да разбере за този проблем и най-много да го забележи. Асеновград предлага подобаващи предпоставки за развиване на разнообразни стилове колоездене: градско, планинско, офроуд и други. Подобряването на изискванията за безвредно каране на колело би могло да се окаже добра опция за развиване на спортния туризъм в града. Дори може да понижи броя на моторните транспортни средства и да увеличи физическата интензивност на дребни и огромни, в резултат на което да се намали заболеваемостта и т.н.”, обясниха ангажираните с идеята.
Те показаха, че по тази причина са се заели да притеглят вниманието на обществеността и на ръководещите града, към съответните проблеми. „ Наясно сме, че няма смисъл да настояваме за неизпълними неща. Но мятаме, че публичният интерес и изгодите за подрастващите са задоволително огромни, с цел да стартира, първоначално, да се мисли за създаване на вело артерия в Асеновград.”, обявиха основателите на велошествието. Дори дадоха образец за място и посока на основаване на алея за колела, а точно – от Спортна зала „ Асеновец” до „ Джордж махала”. За да бъде реализирана задачата е планувано образуване на сходни събития всяка година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР