Мартин Камбуров обяви, че слага край на футболната си кариера.

...
Мартин Камбуров обяви, че слага край на футболната си кариера.
Коментари Харесай

Мартин Камбуров сложи край на кариерата си

Мартин Камбуров разгласи, че поставя завършек на футболната си кариера. Той направи това в предаването на Ники Кънчев по

През есента на предходната година с екипа на " Берое " Камбуров усъвършенства връх на Петър Жеков и стана голмайстор №1 в историята на българския футболен хайлайф (А група и Първа лига). Той приключи с 256 попадения. Изпрати 20-годишна кариера в професионалния футбол, няма да гони върха на Георги Илиев по брой мачове.

Договорът му с " Берое " завърши в края на м.г. и очевидно няма да бъде възобновен. Изглежда няма да се стигне и до това Камбуров да завърши с обичания си " Локомотив " (Пловдив), без значение, че е младеж на " Ботев ". Нещо, което напомни и пред Николай Кънчев.

" Най-трудното за един футболист е да спре. Просто тъй като футболът в никакъв случай не омръзва, рече Камбуров в Дарик радио. - Това е нещо, което върших като дете. Имах щастието да го върша и 20 години професионално. Работех това, което обичам – доста малко хора имат това благополучие. За моя наслада дълго време се любувах на това нещо.

Постижението, което направих е фантастично и феноменално. Оставя ме със златни букви в историята. За мен това е изцяло задоволително. До момента не давах отговор на въпроса за „ завършек на кариерата “, бе от чисто морална позиция към Берое и обстановката, в която клубът изпадна. Виждам, че нещата се възстановяват – имат ново управление, Петьо Хубчев ще им е треньор, тъй че няма да имат проблеми. Бях подготвен да се върна, само че към този момент има една седмица до възобновяване на шампионата. Така че - край! “

Той не съобщи позиция за изборния конгрес на БФС през март, само че разясни, че би било хубаво да има нещо ново. Харесва Румен Радев като президент.

" За мен той е човек със мощен темперамент, демонстрира директна позиция. За мен той е огромен водач и огромен човек. Много малко време е минало и на новото държавно управление би трябвало да се даде късмет. Дано да имат триумф “, сподели Камбуров.

Камбуров ще остане в историята и като футболистът, отбелязал най-вече голове във вратата на " Левски ".

" На " Левски " съм вкарал 25 гола - 23 за състезание и 2 за купата. Имам много огромно почитание от синята общественост. Бройката голове, които съм вкарал на ЦСКА не е огромна. Срещу " Ботев " имам много попадения, изключително в този момент с головете с екипа на Берое. “
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР