Мартин Чой си постави за цел още по-добро класиране на

...
Мартин Чой си постави за цел още по-добро класиране на
Коментари Харесай

Мартин Чой: Целта за догодина е още по-добро класиране в Льо Ман

Мартин Чой си сложи за цел още по-добро класиране на „ 24-те часа на Льо Ман “ през идната година.

Българинът, който е подкрепян от ЕКО, ще кара още веднъж с италианците Кристиан и Федерико Наполи в тима на Energie Endurance - Kawasaki в конкуренцията за устойчивост, а настрана от това ще се бори за отбрана на купите в клас Супербайк на националния и европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта.

„ При мен спортният развой не прекъсва. Веднага след последното съревнование започнахме подготовка за сезон 2021 и всичко върви по проект. Насочили сме се към националния шампионат, европейския шампионат и международния шампионат за устойчивост (EWC). Отборът е на доста високо равнище и подготовката за 2021 към този момент тече, защото има да се създадат много неща “, съобщи Чой.

„ В сериите за устойчивост ще карам още веднъж с тима от тази година. Имаме към този момент няколко изпратени мейла от тях, държим връзка и изчисляваме по кое време ще стартират тестванията за „ 24 часа на Льо Ман “. Целта е да се представим още по-добре в това грандиозно съревнование. Ще бъда със същите съотборници и това е добре, тъй като си пасваме като габарити и движение, а това е най-важно в международния шампионат за устойчивост. Искам да си пожелая още от в този момент един „ Льо Ман “, в който да нямам проблеми. Досега това не се е случвало. Състезанието е доста тежко и колкото и да си бърз, за 24 часа доста неща могат да се случат. “

Най-добрият български водач на писта добави, че е подготвен да помогне на новото управление на Българската федерация по мотоциклетизъм, в лицето на президента Ангел Траков, във всички нови инициативи. Той акцентира, че е извънредно значимо да бъде построена добра писта на родна територия.

Както е известно, Богдан Николов хвърли оставка преди два месеца и неговото място ще заеме точно Траков.

„ Имам 23-годишна кариера в моторните спортове. Израснал съм с Богдан Николов, а Ангел Траков го познавам доста добре. Той е предан на моторните спортове и съм сигурен, че ще даде всичко от себе си, с цел да помогне. Надявам се да има нови неща и в околните години да бъде построена същинска писта в България, колкото и да е комплицирано това. Могат да разчитат на мен за всичко, с което мога да съм потребен “, продължи състезател номер 1 на България за октомври.

Чой взе отношение и по грандиозния триумф на неговия съотборник в ЕКО БМВ Никола Николаев, който завоюва купата в клас супермото на испанския шампионат до 65сс. 11-годишният българин ще се трансферира в клас Moto4 от идната година и съгласно Чой това ще бъде единствено една стъпка, която младокът ще направи към неизбежното присъединяване в MotoGP.

„ България има огромни гении и Никола е един от тях. Това е извънредно огромен триумф за българския мотоспорт, защото в Испания конкуренцията е убийствена, а той завоюва локалния шампионат с пет първи места. Той в действителност е огромен гений и бих му оказал помощ с каквото мога. Много скоро той ще стартира да печели и в огромните шампионати “, сподели още 26-кратният първенец на България на писта.

„ Никола тренира с Moto4 още от предходната година. Мислехме да го качим в категорията още през този сезон, само че той беше прекомерно лек. Тази година дръпна с килограмите и ще му бъде по-лесно. В тестванията се показва доста добре и задачата за следващата година е да привиква с мотоциклета, с цел да натрупа опит. Сигурен съм, че скоро ще дава същите резултати като със супермото до 65сс. Дано един ден го забележим и в MotoGP. С подобен гений като него, да бъде жив и здрав, резултатите ще дойдат рано или късно. “
Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР