Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, беше застрелян около 19:40 часа

...
Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, беше застрелян около 19:40 часа
Коментари Харесай

Майката и децата на Нотариуса наблюдавали разстрела

Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, беше убит към 19:40 часа нощес в региона на " Горна баня ". Той е бил прострелян в главата. На място са били и майката на убития, а също и децата му - на 4 години и бебе. Според неофициална информация до мястото на престъплението е открита гилза.

„ Все още не ясно с какъв брой изстрела е обезвредена жертвата. Откриването на гилза е положително начало. Разследването евентуално ще тръгне от балистичните експертизи, които ще бъдат извършени “, сподели пред бТВ Милен Иванов, някогашен заместник-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи.

„ Мартин Божанов в действителност не е нотариус. Така е прочут в неговите среди. Той се е занимавал със съмнителни покупко-продажби. Има подозрения за изнудване и имотни измами. Проверяват се сигнали за закани против магистрати. Хора, които водят подобен метод на живот, постоянно са пред риск да пострадат те или техни близки “, добави той.

За вечерта на 31 януари беше планувано огромно полицейско обучение в центъра на София. След убийството на Божанов то беше анулирано, а служители на реда започнаха всеобщи инспекции на колите в София. За издирването се използваха и кучета.

От Министерство на вътрешните работи обявиха на брифинг, че цяла нощ екипите са работили на място, с цел да събират доказателства.

„ Напълно допустимо е информацията за огромното обучение на полицейски сили да е стимулирало някой, който от дълго време замисля това закононарушение, да употребява този миг, с цел да го осъществя “, уточни Милен Иванов.

„ Щом тече следствие, са конфискувани всички видеозаписи. Мястото е много посещавано. Вероятно ще има очевидци и очевидци. Органите ще създадат версии въз основата на информацията “, сподели още някогашният ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи.

„ Покушението е било авансово квалифицирано. Извършена е наблюдаване на лицето. Убийството е невъзмутимо пред околните, което значи, че не причинителят не се е тормозил, че ще бъде забелязан “, изясни криминалистът Иван Савов за убийството на Мартин Божанов – Прокурора.

„ Убийството е с малокалибрен револвер. Той се употребява при сходни закононарушение, защото патронът се деформира при попадане в тялото на жертвата, което прави балистичната експертиза сложна. Шумът е най-малък. Хора, които са на 50 метра към мястото, даже не биха могли да чуят изстрела. Намерената гилза е добра вест, само че не значи на 100%, че ще бъде открито оръжието, защото е допустимо да не е записано “, добави той.

„ Мястото е такова, че е покрай града, само че и до Витоша. Аз, в случай че се слага на мястото на причинителя, бих се изнесъл към Владая и Перник. Към място, където полицейското наличие е едва. Убийството е станало в тъмната част на денонощието. Смятам, че причинителят е имал авансово квалифициран маршрут и той се е възползвал. Това не значи, че няма да бъде хванат. Има десетки камери в региона “, сподели още Савов.

„ Този човек ми е прочут отпреди 15 години, когато имахме няколко случая на имотни измами в районното ръководство, в което работех. Прибирали сме го за разпити. Той нито е нотариус, нито юрист. Той е следващият медиатор сред тъмната страна на обществото ни и магистратите. Влиятелен е, доколкото добре знае на кой какъв брой пари би трябвало да се дадат, с цел да се свърши мръсна работа “, разяснява криминалистът.

„ Пари се дават във всяка система. Дали става въпрос за Министерство на вътрешните работи, за магистрати, за същински нотариус или арбитър реализатор. Лицето е задоволително обиграно и има традиция в активността си. Познат е в подземните среди. Това затруднява търсенето на поръчителя и съответния претекст. Такива хора имат стотици прояви. Другата версия е, че той е станал неуместен. Правейки сходни неща, такива хора знаят доста секрети. В някакъв миг на времето се стига до предпочитание да ги отстранят. Тези хора не си вършат илюзии, че ще умрат от напреднала възраст “, добави още Савов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР