Мартин Божанов–Нотариуса си позволяваше да търгува с влияние. Ако не

...
Мартин Божанов–Нотариуса си позволяваше да търгува с влияние. Ако не
Коментари Харесай

Ивайла Бакалова към депутати: Ако не положите усилия, ще има още Мартинбожановци в тази система

„ Мартин Божанов–Нотариуса си позволяваше да търгува с въздействие. Ако не положите старания, ще има още Мартинбожановци в тази система. “ Това съобщи Ивайла Бакалова по време на чуване във краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов.

„ Представете си за няколко минути, че не сте депутати и политици, а сте естествени хора. Ще ви опиша една човешка история, която може да се случи на всички ”, съобщи Бакалова първоначално.

Тя акцентира, че когато страната е в ръцете на корумпирани хора, няма по какъв начин да има правосъдна система.

Снимка: БГНЕС

„ Бях очевидец на доста ограничения за неотклонение, в които не видях нищо законно. Съдът не четеше въобще материалите по делото. Бях очевидец на прокурори, които играеха тетрис, до момента в който се решаваше човешка орис. Виждат, че някои от вас ме гледат с доста огромно съмнение, само че им поисквам в никакъв случай да не им се случи. Сега са от тази страна, само че могат да са и от нашата ", разяснява Бакалова.

Тя уточни, че е очевидец на „ всички пратеници на прокуратурата " и по какъв начин при Веселин Денков са идвали хора да го подканят да си заплати. „ Казваха му -  “започваш доста да ядосваш прокуратурата ", съобщи Бакалова.

По думите ѝ прокурорите работят по поръчка и по едни каузи си затварят очите и ги поставят на трупчета.

Снимка: БГНЕС

„ По първото дело, за което е арестуван Веселин Денков, за два дни са разпитани 7–8 очевидци. След като беше арестуван, се стартира един институционален напън и принуда. На мен ми бяха повдигнати 11 или 12 проверки, доста от тях на неработещи компании. Кой заплаща за цялата тази принуда? На вас най-вероятно не ви е толкоз значимо, само че на елементарните жители им е ", сподели още тя.

Бакалова попита „ Национална агенция за приходите не е ли самостоятелен орган и за какво би трябвало да се регистрира на профилираната прокуратура какви проверки води ".

„ Хора като Мартин Нотариуса виреят с помощта на болната ни правосъдна система ", съобщи Бакалова.

„ Един от въпросните съдии в профилираната прокуратура ни беше споделил доста доброжелателно през негов родственик, че каквото и да създадем, Веселин Денков няма да излезе преди изборите. Мартин Нотариуса се появи март месец. Седмица или две се опитваше да си провежда среща с мен. Каза ми ужасяващи неща, някои от които са записани и излъчени във кино лентата на Антикорупционния фонд. Институциите тогава бяха завладяни. Сега не знам – несъмнено са най-малко една четвърт свободни. Той ми сподели, че този съд може да гледа ограничения на посланици, че този съд е страната, да не гледаме индивида дали е почтен, или отговорен, а просто да си платим. И той ми сподели, че би трябвало да минат изборите, да се „ поотхлаби хватката ", описа още тя.

Снимка: БГНЕС

Бакалова цитира и думи на Мартин Божанов-Нотариуса за спецсъда: „ Хубаво е да си промените юриста, тъй като с него няма по какъв начин да се получат нещата ”.

Според нея юрист Ина Лулчева е известна, че взема решение делата си по правния път, а не през задната врата.

„ Не мисля, че Мартин Нотариуса е единственият проблем на правосъдната система. Ваша е задачата да потърсите кои са тези хора, които са му дали тези права ", прикани Бакалова депутатите в комисията.

Тя упрекна и парламентарната група на ГЕРБ, че е бранила профилирания съд.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР