Мартин Божанов - Нотариуса е бил проследяван и контролиран със

...
Мартин Божанов - Нотариуса е бил проследяван и контролиран със
Коментари Харесай

ПРЕДИ УБИЙСТВОТО: Мартин Божанов - Нотариуса 3 месеца е бил следен и подслушван

Мартин Божанов - Нотариуса е бил проследяван и следен със специфични разследващи средства досега на убийството му на 31 януари, оповестява " Сега ", базирайки се на източници от прокуратурата.

По време на самото ликвидиране обаче той е бил без " опашка " от агентурата на Министерство на вътрешните работи, тъй като " обектите " не се наблюдават непрестанно. Проследяването е почнало през ноември 2023 година.

Прокуратурата не се надява, че ще извлече доста информация от телефонните диалози и срещите на Божанов, тъй като той е бил наясно, че е наблюдаван и подслушван. Говоренето по телефона през разнообразни онлайн приложения попречва подслушването, а връзката може да се разкрие с добиване на информация от телефонния уред.

Неофициално държавното обвиняване твърди, че някогашната районна прокурорка на София Невена Зартова има потвърдена връзка с Нотариуса. Срещу нея има 17 очевидци, в това число и чиновници на прокуратурата, както и такива с загадка идентичност. По време на чуването в специфичната парламентарна комисия предходната седмица Зартова отхвърли да е обвързвана с Божанов.

Зартова признава само, че той е бил на прием на Районната прокуратура в Банско, на който е участвала и тя.

Прокурорите разполагат с показания по какъв начин на въпросното събитие в Банско, където се е появил Божанов, персонално Зартова го е показала на седящите на нейната маса. Знае се и на чия маса е седнал по-късно Божанов. Има и доказателства, че най-малко три пъти Божанов е бил в нейния кабинет, сочат източниците на " Сега ".

Градската прокуратура ревизира и свидетелски показания, че Зартова е посещавала станалия прочут клуб SS, чиято абревиатура значи “съдебни съидейници “.

Трима очевидци свързват и някогашния основен прокурор Иван Гешев с Божанов. Има очевидци, че е ходил със Зартова в SS клуб, както и че го е наричал " Нашето място при Марто ". Това обаче занапред ще се доизяснява от държавното обвиняване. Самият Иван Гешев отхвърля сходни връзки и се зарече да съди всеки, който твърди сходно нещо. Наскоро Гешев разгласи, че е завел дело против правосъдния министър Атанас Славов за сходни изявления.

Невена Зартова и заместниците ѝ подадоха оставки около абсурда с Нотариуса и данните, че каузи против него просто са потъвали в районната прокуратура. След това тя стана доста дейна медийно, говорейки главно за връзките на магистрати с другата доста известна фигура в системата – Петьо Еврото.

По делото има информация и за съдии, които са били в близки връзки с Нотариуса, в това число и на високо равнище в йерархията на закрития спецсъд, оповестява “Сега “. За друга сегашна административна съдийка, която е някогашен прокурор и брачна половинка на юрист, пък в това число има данни за взаимни фамилни пътувания в чужбина с Божанов и брачната половинка му.

Разследващите обаче са разкрили при претърсванията тук-там, свързани с Божанов, разнообразни механически средства за записване - да вземем за пример писалка, която може да записва тон и картина. Намерена е и устройството за чекиране на карти в клуб SS, за което се чакат експертизи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР