Мартин Божанов - Нотариуса е бил два или три пъти

...
Мартин Божанов - Нотариуса е бил два или три пъти
Коментари Харесай

Секретарката на Зартова: Нотариусът е бил два или три пъти в кабинета ѝ

Мартин Божанов - Нотариуса е бил два или три пъти в кабинета на Невена Зартова - към този момент някогашната шефка на Районната прокуратура в София. Това заяви пред Висшия правосъден съвет секретарката ѝ, съобщи Българска национална телевизия.

 

Днес членовете на Прокурорската гилдия трябваше да изслушат прокурорите, които са били на ваучър в Банско с Нотариуса. Никой обаче не се яви непринудено и по тази причина те бяха поканени поименно за последващи чувания.

 

На осмия етаж на Софийската районна прокуратура се намират кабинетите на управлението. До тази част на постройката се стига единствено със служебна карта, а до кабинета на някогашния началник Невена Зартова се влиза през предверието, където работи секретарка. По тази причина една от тематиките на чуването беше по кое време и по какъв начин са влизали Мартин Божанов - Нотариуса и неговият юрист Велимир Атанасов.

 

" Да кажа за Мартин Божанов, че е идвал два или три пъти в кабинета на госпожа Зартова. Когато е идвал господин Божанов, госпожа Зартова ми споделяше да се обаждам долу на чиновниците да го посрещат, след което аз го изпращах до асансьора. Велимир Атанасов много постоянно идваше в кабинета - в седмицата два или три. Не знам по какъв начин е влизал, само че постоянно се е озовавал пред моята врата в кабинета и като почука аз му отварях ", съобщи Диана Колева, секретар на ръководителя на СРП.

 

Секретарката на Невена Зартова добави, че не е била на въпросния прием в Банско. Ръководителката на администрацията на Софийската районна прокуратура Дима Куюмджиева, която е участвала, също не го е виждала. Тя е направила и описите с присъстващите, които през днешния ден показа пред Прокурорската гилдия.

 

" Не съм го виждала на празненството. Не съм го виждала и в постройката ", добави Дима Куюмджиева, правосъден админ в СРП.

 

Нито един обвинител не се яви непринудено на днешното чуване, само че по лично предпочитание и с цел да опази положителното си име пред прокурорите приказва апелативният арбитър Галина Георгиева, която е някогашен член на Висшия правосъден съвет и някогашен арбитър от закрития към този момент Специализиран съд.

 

" Не познавам по този начин наречения Нотариус. Не познавам никого от кръга на Нотариуса, който беше оповестен. За първи път слушам това име и не знам къде се намират заведенията ", сподели още Галина Георгиева, арбитър в Апелативен съд - София.

 

Съдия Георгиева съобщи, че казаното за нея при едно от чуванията в парламентарната комисия за Нотариуса е клюка. Тя връчи доказателства по случая на членовете на Висш съдебен съвет, само че не посочи обществено какви са те. Членовете на Прокурорската гилдия дефинираха още две дати за чуване на прокурори за банкета в Банско, само че този път показаха и имената на тези, които чакат да се явят във Висш съдебен съвет.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР