Мартин Божанов – Нотариуса години наред е имал достъп до

...
Мартин Божанов – Нотариуса години наред е имал достъп до
Коментари Харесай

Криминалист за Нотариуса: Вероятно целта е била да му се затвори устата

Мартин Божанов – Нотариуса години наред е имал достъп до най-специализираните звена на Министерство на вътрешните работи, а в последните 20 година е работил несмущаван. Това съобщи криминалистът Иван Савов. По думите му има преплитане на ползи сред Нотариуса и восокопоставени държавни лица.

Късно изпратеният сигнал за убийството на Мартин Божанов - Нотариуса и влизането на органите на Министерство на вътрешните работи в клуб Секретен сътрудник седмица след закононарушението буди съмнения, че става дума за замитане на следи, счита криминалистът Иван Савов.

" Тук имаме една директна връзка с мобилните телефони и опит да се заметат следите примерно телефонни диалози и известия да се изтрият. Секретен сътрудник клуб, Специализиран съд, двете с-та представяте ли си да има такава връзка сред името на клуба и съда ", разяснява криминалистът.

Във въпросния Секретен сътрудник клуб е имало инспекции на полицията по сигнали на живущите към него.

" Всички редови чиновници, които са ходили на тези инспекции откриват, че клубът съставлява непревземаема цитадела ", добави Савов пред bgonair.

Според адв. Людмил Рангелов магистратите, обитавали в клуба на Нотариуса, би трябвало да бъдат осъдени дисциплинарно. 

" Това е държание, което уронва престижа на правосъдната власт. Чрез информацията, която е събрана с тях, един магистрат можеш да го държиш до пенсионирането му според. Срещу нищо – получаваш имущество, против рекет, закани, неистини, с помощта на корумпирани магистрати ", сподели юрист Рангелов.

Една от версиите, че Божанов е бил предпазен очевидец води и до съмнение за претекстовете за убийството му. Най-вероятно просто задачата е била да му се затвори устата, тъй като нещо е предстояло да се случи или по някакъв метод той да свидетелства, или е имало някаква заплаха, той да пропее ", уверен е криминалистът Иван Савов.

Повече от две седмици след убийството на Нотариуса, към момента няма обвинен.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР