Мартин Божанов – Нотариуса e бил контролиран със специални разузнавателни

...
Мартин Божанов – Нотариуса e бил контролиран със специални разузнавателни
Коментари Харесай

Нотариуса е бил подслушван и следен три месеца преди да бъде убит

Мартин Божанов – Нотариуса e бил следен със специфични разследващи средства (СРС) 3 месеца преди гибелта си. Toва заяви „ “, като се базира на източници от прокуратурата.

Освен, че е бил подслушван, Божанов е бил и проследяван, само че в деня на убийството е бил „ без опашка “, излиза наяве от обявата. Предстои събраните СРС-та да бъдат приложени като материални доказателства по делото против Нотариуса от пролетта на 2023 година.

Разследването е за имотни измами и пране на пари.

Убийството на Мартин Божанов – Нотариуса на 31 януари осветли тежки зависимости и групи за въздействие в правосъдната власт.

Мартин Божанов е осъждан за машинация с влезнала в действие присъда, подлаган е на процедура по конфискация на имущество от първата комисия " Кушлев ".

Въпреки това се е употребил с невъобразими привилегии пред очите на Министерство на вътрешните работи, съда и прокуратурата.

Твърди се, че е карал автомобил със синя сигнална лампа, влизал е несмущаван в паркинга на Специализирания съд и прокуратура и е управлявал частен клуб с извънреден достъп за магистрати, който е охраняван от униформени служители на реда и патрулни коли на Столична дирекция на вътрешните работи в продължение на години.

През 2021 година така наречен Нотариуса беше обществено осветлен в незаконна активност посредством следствието на Антикорупционния фонд " Списък за бърз надзор ".

Тогава той и съдружниците му бяха създали опит да рекетират Ивайла Бакалова с " абонамент " от 100 000 евро, с цел да извадят брачна половинка ѝ Веселин Денков от ареста.

Паралелно с това Божанов беше махленски в - Цветко Лазаров през 2016 и Владислава Цариградска през 2019 година

Вместо да проверява сигнала на арбитър Лазаров, тогавашният основен прокурор Сотир Цацаров се задейства по срещуположен сигнал против магистрата от човек от кръга на Божанов (мъж с прякора " Прасето ", който се води фиктивен притежател на " Секретен сътрудник клуб " ). В случая със арбитър Цариградска - прокуратурата се задейства едвам с 4 година забавяне и по този начин и не стигна до дейно следствие. А тормозът върху съдията продължава и до през днешния ден.

, които разказват огромна скица за институционален и престъпен тормоз.

Според прокуратурата Божанов е бил на път да стане обвинен по делото за имотни измами и пране на пари, само че гибелта му е попречила на това.

Според „ Сега “ прокуратурата надали ще научи доста от употребяваните СРС-та, тъй като се допуска, че той е бил наясно, че е наблюдаван и подслушван.

Гръцките предприемачи Анастасиос Дико и Йоаким Каламарис, които са били измежду изнудваните от Нотариуса насочиха директни обвинявания към Невена Зартова, която подаде оставка от управителния пост в Софийска районна прокуратура, която работи по делото. Те настояват, че Зартова е работили дружно с Нотариуса, с цел да им бъдат повдигнати несъстоятелни обвинявания.

Те описаха, че са им били повдигнати обвинявания от СРП за неразбираемо закононарушение, поради които са им били избрани рекордни парични гарнации и им е издадена възбрана да напущат България.

Зартова отхвърля обвиняванията.

Тя подаде оставка като ръководител на СРП в деня, в който тя беше уличена от гръцки предприемачи във връзки с юриста на Мартин Божанов - Велимир Атанасов.

Разплитането на схемата към убития Мартин Божанов - Нотариуса за следващ ден демонстрира какъв брой елементарен е бил достъпът на престъпния контингент до най-високото равнище на прокуратурата.

Божанов се е срещал (най-малко) два пъти с районния прокурор на София Невена Зартова, и то след 2022 година, когато неговата скица за търговия с въздействие в Спецсъда към този момент беше осветена от Антикорупционния фонд.

Нотариуса се явил при нея като " жалбоподател ", който упорствал да даде пояснения за " грандиозна незаконна скица, ориентирана против него и негови близки ", споделя тя пред bTV на 15 февруари. твърди, че му обяснила по какъв начин единствено наблюдаващият прокурор може да реши по кое време ще му бъдат снети пояснение, откакто към този момент има назначена инспекция.

Тя не отговори на въпроса по какъв начин Мартин Божанов е стигнал до нея - единствено сподели, че е намерил служебния ѝ телефон и изискал среща.

Всъщност,, за който самата тя призна, че е неин непосредствен другар от близо 20 години. Същият Атанасов е посочен още през 2020 година пред Висш съдебен съвет от арбитър Владислава Цариградска като част от групата, отправяла закани против нея.

Вратите на ръководителя на СРП за срещи с възможни жалбоподатели се оказват изборно отворени.

Гръцкият предприемач Йоаким Каламарис, който се оплака от систематичен тормоз от групата на Нотариуса, описа пред Нова ТВ, че също е желал да организира формален диалог с нея - и е получил отвод.

Каламарис е работил дружно с гръцкото сдружение - съсобственик на Sofia Ring Mall.

Той се учуди по какъв начин Невена Зартова е приела да беседва с човек, махленски в тежко корупционно закононарушение, само че не приема да приказва с жертвите на кръга му: " Когато аз вървях (в СРП) да депозирам тъжби, не виждах госпожа Зартова на работа ".

Районният прокурор на София (в оставка) удостовери и че Мартин Божанов е имал достъп до длъжностен прием на Софийската районна прокуратура преди години.

Този факт беше обявен по-рано от от Антикорупционния фонд при чуването му от Висшия правосъден съвет на 13 февруари, като той обърна внимание, че има очевидци и фотоси на неговата поява на неофициалната колекция на държавното обвиняване.

Пред bTV Невена Зартова въпреки всичко направи конкретизиране, че по това време тя не познавала Мартин Божанов, не е уредник на празненството и не е отправяла покана до него.

Прокурор Зартова е работила и по делото за " Осемте джуджета ", по което се ревизира и изпълняващия функционалността гл. прокурор Борислав Сарафов.

Бившата ръководителка на Софийската районна прокуратура (СРП) Невена Зартова е препоръчана за дисциплинарно наказване поради.

Предложението беше направено от председателката на Софийската градска прокуратура (СГП) Илиана Кирилова до Висшия прокурорски съвет.

Това е същото досъдебно произвеждане против Петров за насила и нелегално потребление на специфични механически средства по случая " Осемте джуджета ". Вместо да бъде разследван, Петров изчезна безследно и
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР