Марти е на 17 г., учи в 30-то СУ Братя

...
Марти е на 17 г., учи в 30-то СУ Братя
Коментари Харесай

Зов за помощ: 17-годишно момче има нужда от средства за животоспасяваща операция

Марти е на 17 година, учи в 30-то СУ " Братя Миладинови ", обича да рисува портрети и да основава музика. Живее и мечтае като всяко дете, желае да кандидатства в НАТФИЗ и да се занимава с кинематография. До срещата си с нея - тежката диагноза Рак. На 17.04.2023 година е диагностициран с плоскоклетъчен рак на езика. Възможността за него е интервенция и лекуване в Турция - в Аджъбадем Алтунизаде. Операцията е МНОГО СПЕШНА и е планувана за 28.04.2023 година Сумата, която фамилията би трябвало да заплати е 27 500 евро.

17-годишният Мартин Минев се бори да живее, откакто безобидна раничка на езика се оказва плоскоклетъчен карцином - извънредно рядко срещан при младежи. Шанс за излекуване и пълностоен живот ще му даде незабавната интервенция в Турция, планувана за 28 април. Парите обаче не стигат, а фамилията има единствено четири дни да ги обезпечи.

Всичко стартира през февруари. Забавяне на диагностиката, блуждаене на лекари и администрация съкратяват времето за реакция на родителите. След слагането на диагнозата се оказва, че у нас няма по какъв начин след отстраняването на върха на езика, по-късно лекарите да създадат и реконструкцията. Защото без нея Мартин няма да може да приказва, няма да може да се храни обикновено, а преглъщането и дишането ще са затруднени, изясняват медиците на родителите.

Такава реорганизация са предложили в болница в Турция и интервенцията е планувана след три дни. За задачата обаче единствено за хирургическата намеса са нужни 54 000 лв.. Семейството ги няма и провежда незабавна дарителска акция за 100 000 лева

Апелът за помощ насочи майката на Мартин, Йоанна Минева, която споделя цялата авантюра към слагането на диагнозата. В началото ракът е помислен за афта на езика, надлежно е било изгубено време в мазане с мехлеми. После пък доктор в допълнение ги забавил, с цел да чака документа си и да извърши той биопсията.

Други лекари я вършат и слагат диагнозата, подават ръка, оказват помощ на фамилията да се свърже с техни сътрудници в Турция и признават, че реорганизация на езика у нас не се прави.

" До този миг Мартин се държеше мъжки, не се е оплаквал от нищо, само че след диалога с професор Хакан забелязах, че е умислен и към този момент леко обезпокоен. Вечерта дори на смешка сподели, че е " огромен късметлия " на тази възраст единствено 0,0001% от популацията имат подобен тип рак... Сега се приготвяме да пътуваме. Мартин би трябвало да постъпи в болничното заведение на 27.04, с цел да го приготвят за интервенцията. Това е всичко. Надявам се и имам вяра, че детето ми ще се оправи с компликациите. Силно имам вяра в това! За съжалание, не разполагаме с нужната сума за интервенцията, а евентуално след нея ще има и в допълнение лекуване. Моля ви от сърце да ни подкрепите с подаяние. Разчитаме на вас! Благодаря ви! ", написа майката на момчето.

Йоанна Минева се обръща към всеки, който има благоприятни условия да помогне на детето й и желае това.

Подкрепете Марти с подаяние по IBAN:

Титуляр: Мартин Минев, Банка ДСК

IBAN: BG84STSA93000029853141

BIC: STSABGSF. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР