Мартеничка фигурира и в предизборната кампания на кандидата за президент

...
Мартеничка фигурира и в предизборната кампания на кандидата за президент
Коментари Харесай

Мартеницата влезе и в кампанията на Кълъчдароглу

Мартеничка попада и в предизборната акция на претендента за президент на Турция на опозиционния Национален алианс и ръководител на Народнорепубликанската партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу.

От няколко дни мартеницата попада на избирателен афиш на Кълъчдароглу. Плакати и билбордове с мартеничката може да бъдат видени на доста места в турската столица Анкара.

Изображението с мартеничката е и на корицата в акаунта на Кълъчдароглу в " Туитър ", както и в Инстаграм профила му. На него се вижда мартеничка, вързана на цъфнало стръкче. На изображението написа " Sana söz, Kemal Kılıçdaroğlu " ( " Давам ти дума ", " давам обещание ти " ).

По-рано този месец мартеничка на ръката на опозиционния водач Кълъчдароглу заинтригува турците и даде мотив за тълкувания на нейното значение. Мартеничката се виждаше ясно на китката на опозиционера на видео, споделено от него в обществените мрежи.

 " Етичен бюрократ ": Кемал Кълъчдароглу най-сетне получи късмет против Ердоган

Оказа се, че този месец обичайна за България мартеница носи освен Кълъчдароглу, а и водачът на Добра партия Мерал Акшенер, както и кметът на Анкара Мансур Яваш (от НРП), писа " Газетеоксижен ". Изданието коментира, че при слагане на мартеничката, човек би трябвало да си пожелае нещо.

Според традицията в България, с цел да се осъществен желанията, индивидът, който носи мартеницата, би трябвало да види щъркел. След като щъркелът бъде забелязан, тя се смъква и се връзва на цъфнало стръкче, показва " Газетеоксижен ".
Изданието написа, че преди няколко дни Мерал Акшенер и Яваш са посетили събитие, проведено в границите на " Дните на взаимност за Кахраманмараш " (епицентърът на разрушителните трусове през февруари бе в турския окръг Кахраманмараш - бел. авт.). На събитието един човек, продаващ мартеници, е подарил на Акшенер мартеничка. След връзването на мартеницата на ръката на Акшенер, тя е споделила: " Ще спечелим изборите ".

На 14 май в Турция ще се състоят парламентарни и президентски избори. Кълъчдароглу и Акшенер са сътрудници в шестчленния опозиционен Национален алианс.

Използването на мартеничката в предизборната акция на Кълъчдароглу провокира мощен интерес измежду турските жители, а редица анализатори написаха и мнения по тематиката. " Да отидеш на избори с мартеничка " е заглавието на материал по тематиката на журналиста Доган Тълъч от опозиционния в. " Биргюн ". " Мартеницата да сбъдне желанията ни ", писа журналистът Юксел Ъшък в коментар в изданието " Политикйол ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР