Мъртъв сателит ще се разбие обратно на Земята следващата седмица

...
Мъртъв сателит ще се разбие обратно на Земята следващата седмица
Коментари Харесай

„Мъртъв“ сателит се предвижда да се разбие в Земята само след дни – но къде ще кацне?

Мъртъв спътник ще се разбие назад на Земята идната седмица – и в тревожно самопризнание учените споделиха, че нямат визия къде ще кацне.

Според НАСА има късмет едно към 2500 да падне върху нечия глава. Най-доброто съмнение е от ESA (Европейската галактическа агенция), която предвижда, че обектът, прочут като Европейския сателит за отдалечено наблюдаване 2 (ERS-2), ще навлезе още веднъж в атмосферата в сряда (21 февруари) в 2:34 сутринта. Но тяхната прогноза за срив идва с граница на неточност - от 31 часа от двете страни. ESA споделя, че повторното влизане на ERS-2 е „ естествено “, защото към този момент не е допустимо да се управлява спътникът. Единствената мощ, причиняваща разпадането на орбитата на ERS-2, е атмосферното противодействие, което се въздейства от непредсказуема слънчева интензивност.

ESA споделя: „ Въпреки че можем да предвиждаме повторното нахлуване в границите на няколко дни, не е допустимо да планува тъкмо по кое време и къде спътникът ще влезе още веднъж преди последните си няк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР