Мъртъв кит бе изхвърлен на морския бряг край Филипините, а

...
Мъртъв кит бе изхвърлен на морския бряг край Филипините, а
Коментари Харесай

Замърсяване: Океанът изхвърли мъртъв кит, погълнал 40 кг пластмаса

Мъртъв кит бе изхвърлен на морския бряг край Филипините, а в стомаха му бяха открити 40 кг пластмасови боклуци, заяви Би Би Си.
 Европейски Съюз одобри основен проект за пластмасата: може да кажем довиждане на сламки и бъркалки до 2021  Пластмасовите чинии и сламки ще бъдат неразрешени в Европейски Съюз от 2021 година
Бозайникът е намерен от чиновници на музея D`Bone Collector. Той е от типа клюномуцунест кит на Кювие и е умрял по-рано този месец.

В пост в страницата си във фейсбук от музея оповестиха, че вътрешността му е била цялостна " с най-голямото количество пластмаса, което сме откривали в кит ". Сред отпадъците, които е погълнал, са 16 пакета от ориз, голям брой торбички за пазаруване и тип торби, употребени типично в банановите плантации. В идните дни музеят ще разгласява цялостен лист на откритите пластмасови предмети.

" Това е непоносимо. Властите би трябвало да вземат ограничения против тези, които не престават за ползват водите и океаните като кошове за отпадък ", допълват от музея.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР