Марта Костюк коментира скандала, в който се забърка бащата на

...
Марта Костюк коментира скандала, в който се забърка бащата на
Коментари Харесай

Костюк: Част от феновете на Джокович са много агресивни


Марта Костюк разяснява абсурда, в който се забърка бащата на Новак Джокович – Сърджан. Той бе сниман с почитатели, развяващи съветски флагове с лика на Владимир Путин и знаци Z – нещо, което бе строго неразрешено от уредниците на Australian Open.. От началото на войната насам Костюк е измежду тенисистките, които най-често разясняват съветската инвазия и приканват за допустимо най-строгите наказания за съветските играчи.

След изгубения полуфинал на двойки в Мелбърн, в който игра дружно с Елена Русе, международната №61 бе запитана какво мисли за постъпката на Сърджан Джокович.

„ Беше доста неприятно да видя това, защото разпоредбите на шампионата не разрешиха развяването на съветски знамена. Не разбирам за какво продължава да се позволява това. Много е дразнещо “ – сподели украинката на конференцията след мача.

„ Не знам какво би трябвало да направи шампионатът, защото не съм аз индивидът, който би трябвало да взема решения в такива обстановки. Каквото и да кажа обаче, ще си навлека омразата на почитателите на Новак, някои от които са доста нападателни. Вече съм се сблъсквала с това. Преди време насочих рецензии към Федерер, Надал и Джокович за това, че не поддържаха глобите на Уимбълдън против руснаците, защото считам, че най-влиятелни фигури в тениса би трябвало да заемат безапелационна позиция. Това е единственият метод. След това изявление към мен бе ориентирана доста ненавист, най-много от страна на сръбски почитатели “ – добави Костюк.

От своя страна Сърджан Джокович разгласява изказване, в което съобщи, че е в Мелбърн само с цел да поддържа сина си и не е имал никакво желание да се забърква в скандал. В резултат на разразилия се скандал Джокович-старши не бе на трибуните на Rod Laver Arena за днешния полуфинал против Томи Пол.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР