Март месец е критичен, но винаги съм казвал, че разчитам

...
Март месец е критичен, но винаги съм казвал, че разчитам
Коментари Харесай

Борисов: Март ще е критичен, разчитам на самосъзнанието на българите

" Март месец е сериозен, само че постоянно съм казвал, че разгадавам на самосъзнанието на българите. Да, дано си работят заведенията за хранене, само че да не забравяме, че пандемията си върлува ", това предизвести министър председателят Бойко Борисов по време на посещаване в Чирпан.

Там той разгласи, че се чакат още 50 000 дози ваксини довечера.

" Вчера са имунизирани 16 000 души. Създали сме организация новите дози да се доставят още през нощта, с цел да може и на следващия ден имунизацията да продължи. Полагаме големи старания ", увери министър председателят.

Според него най-важното от изборите е по-късно да се сътвори постоянна страна.

" Трябва да минем 3% от Брутният вътрешен продукт. Само това ще оправи дефицитите в стопанската система. Това би трябвало да бъде в съзнанието на всеки политик, който споделя, че милее за страната - по какъв начин да върнем тези 3%. ", съобщи Борисов.

Преди това той посети пловдивското село Брестовица и инспектира почналите през вчерашния ден изкопни действия на трите нови сондажни кладенци за вода. Заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков осведоми, че с напълно новия тръбопровод от 8-километра и подмяната на 25-километра вътрешно-проводна мрежа в селото брестовичани ще имат чиста от манган вода.

" Хората да са спокойни, да имат и питейна вода, а и загубите по мрежата да са по-малко ", съобщи министър-председателят.

Проблемът с водата в Брестовица ще бъде решен дефинитивно с построяването на нов довеждащ тръбопровод и помпена станция, за които общината ще изготви механически план. Заместник-регионалният министър Николай Нанков и регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева рапортуваха на премиера, че ще се работи по специфична технология, с помощта на която няма да бъдат наранени лозята и парцелите на хората.

Средствата за кладенците, водопровода и помпената станция ще бъдат обезпечени от Българския ВиК холдинг. Прогнозната стойност все още за строителството на всички нужни уреди е близо 22 милиона лв..

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР