Мърсисайдци играха с доста настроение и изпуснаха да вкарат още

...
Мърсисайдци играха с доста настроение и изпуснаха да вкарат още
Коментари Харесай

Новините около Клоп не смутиха Ливърпул - шоу със седем гола и място напред за Купата

Мърсисайдци играха с много въодушевление и изпуснаха да вкарат още няколко попадения
Седмицата за Ливърпул бе белязана от една може да кажем шокираща вест, а точно, че Юрген Клоп си потегля от " Анфийлд " след края на сезона.

Със сигурност разтърсващите вести обаче не се отразиха на представянето на терена, нито на атмосферата към клуба в днешния следобяд, в който мърсисайдци по каатегоричен метод си проправиха път към осминафиналите на ФА Къп.

Ливърпул нямаше никакви проблеми да разбие втородивизионния Норич, побеждавайки го с 5:2 вкъщи.

Мач, в който бе даден късмет на футболисти, получаващи по-малко игрови минути, само че и мач, в който видяхме и две много значими завръщания след травми - това на Анди Робертсън и на Доминик Собослай.

Иначе Ливърпул имаше тотална доминация през целия мач, а след единствено 16 минути игра Къртис Джоунс съумя да открие.

Противно на логиката обаче Норич изравни, възползвайки се от първия си късмет в мача, като Бен Гибсън вкара много щастливо с гърба си след центриране от корнер на Габриел Сара.

Но Ливърпул не се смути от гола и продължи да основава положения, а след една прелестна офанзива Дарвин Нунес прекъсна головата си суша с попадение за 2:1.

Преди гола си уругваецът нацели греда и направи един пропуск - типични за него обстановки, само че въпреки всичко съумя да и да означи, което провокира много бурна наслада от Юрген Клоп.

Лувърпул напълно умъртви интригата в начални 15-20 минути на втората част, когато Диого Жота вкара за 3:1, а появилият се от пейката Върджил ван Дайк направи резултата 4:1.

А вместо да вкара някое от чистите си положения и да направи успеха си още по-разгромна, Ливърпул позволи гол, само че той не бе плод на неточност в защитата, а се дължеше напълно на феноменалния удар от отдалеченост на Борха Сайнц.

Не бе изненада, че до края в подготвително движение Ливърпул доигра мача, само че все пак мърсисайдци имаха още няколко чисти положения, които изтърваха. В самия завършек на продължението, с последното отиграване на мача падна и седмото попадение, а то бе дело на Райън Гравенберх.

Важното в тази ситуация бе, че в положително въодушевление и със мощна игра, Ливърпул безпроблемно продължи напред в шампионата, където го чака домакинство на още един втородивизионен конкурент.

Това ще бъде един всред Уотфорд и Саутхемптън, които приключи наедно 1:1 през днешния ден и ще има преиграване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР