Маршрутите при практическите изпити на кандидат-шофьорите от днес се определят

...
Маршрутите при практическите изпити на кандидат-шофьорите от днес се определят
Коментари Харесай

Маршрутите при шофьорските изпити вече се определят автоматично

Маршрутите при практическите изпити на кандидат-шофьорите от през днешния ден се дефинират автоматизирано посредством електронна система , оповестяват от Министерството на превоза.

Мярката цели възстановяване на сигурността на придвижване по пътищата.

Очакванията са, че с внедряването на електронните маршрутни карти ще се увеличи контролът от страна на страната и ще се понижи субективният фактор и опциите за нерегламентирани практики.

Предвижда се преди началото на изпита електронна система автоматизирано да избере маршрут, по който претендентът ще премине. Досега това се определяше от ръководителите на изпитни комисии, което поражда подозрения, че на някои претенденти се дават по-лесни направления. Приложението демонстрира посоката на идната и идната маневра , като претендентът няма да следи картата, а командите ще бъдат подавани от ръководителя на изпитната комисия.
 Въвеждат интерактивни клипове и случайни маршути на шофьорски изпити
Въвеждат интерактивни клипове и случайни маршути на шофьорски изпити

С тях по-добре ще се правят оценка уменията на бъдещите водачи

От ведомството разясняват, че маршрутите са съобразени със законовите условия за подготовката на претендентите. В началото на всеки изпит системата генерира задание, което включва избраните в нормативната уредба детайли, а посредством GPS се следи дали то се извършва.

Всяка смяна на маршрута се записва и има опция за следващ надзор. Промяна в авансово заложения път е допустима единствено при справедливи аргументи - ремонт, смяна на организацията на придвижване, пътнотранспортно произшествие и други.

Председателят на изпитната комисия би трябвало да отбелязва в системата позволените неточности от претендента, а в края на изпита системата дефинира резултата.

От министерството показват, че новият модул е интегриран в съществуващата електронна система за практическите изпити, като за него не са изразходвани средства и няма да докара до спомагателни такси.
 Влизат в действие новите правила за шофьорските изпити
Влизат в действие новите правила за шофьорските изпити

Маршрутът по време на изпит ще бъде задаван електронно от навигация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР