Маршрутът на Google автомобилите минава през София, градове и общини

...
Маршрутът на Google автомобилите минава през София, градове и общини
Коментари Харесай

Колите на Google Street View отново на обиколка в България


Маршрутът на Гугъл колите минава през София, градове и общини в цялата страна
(снимка: Google)

Автомобили на Гугъл Street View се завръщат по пътищата на България от този петък, 26 март. През идващите месеци те ще посетят редица градове и ще преминат по голям брой пътни сектори в цялата страна със задачата да осъвременят изображенията на градовете, пътищата и автомагистралите в услугата Гугъл Street View.

Потребителите към този момент могат да посетят в множеството български градове, доста естествени забележителности, архитектурно-музейни резервати, национални и градски паркове. Инфраструктурата освен в градовете, само че и сред тях, се трансформира и развива с течение на времето, по тази причина Гугъл цели изображенията да се актуализират постоянно. Новите изображения ще оказват помощ на потребителите да се ориентират още по-добре на път към разнообразни дестинации.
още по тематиката
Street View демонстрира 360-градусови изображения на улици, както и естествени и културни забележителности. бяха снимани през 2012 година, а услугата започва малко по-късно през март 2013 година

В допълнение към улиците и пътищата, Гугъл показва и панорами от пешеходни зони от български градове, както и други места недостъпни за коли. Благодарение на това, потребителите могат да създадат виртуална разходка до архитектурния резерват Старинен Пловдив, из Ботаническата градина в Балчик, Приморски парк Варна, да прегледат Седемте рилски езера, Белоградчишките скали и доста други.

Тази година маршрутът на Гугъл колите с изключение на през столицата, ще премине през редица градове и общини в цялата страна. Гугъл обръща изключително внимание на. Преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специфична технология, която размазва лицата на хората и регистрационните табели на коли, тъй че да не могат да бъдат разпознати и по този метод тяхната дискретност е предпазена.

Street View предлага и спомагателна функционалност за размазване на изображението (за физически лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде поискана посредством натискане на бутона „ Подаване на сигнал за проблем ” в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Street View е известна функционалност в Гугъл Maps, която сега е налична допълнително от 220 страни по света, в това число Антарктида и Арктика. Предлага се на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Гугъл Earth.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР