Марсело Риос е една от най-противоречивите фигури в света на

...
Марсело Риос е една от най-противоречивите фигури в света на
Коментари Харесай

Риос започна работа със 17-годишен китаец и обяви, че е по-добър от Алкарас

Марсело Риос е една от най-противоречивите фигури в света на тениса. Чилиецът е безспорна легенда и оглавява ранглистата в продължение на шести седмици, въпреки че в никакъв случай не е печелил купа от Големия шлем. Същевременно Риос е останал в паметта на почитателите с редица насилствени актове, разгулен прояви и жестоко отношение по отношение на свои сътрудници, което го прави извънредно мечтан събеседник за изявленията, тъй като не икономисва никому нищо. Миналата година южноамериканецът разгласи Андре Агаси за лъжец, а също по този начин дефинира Новак Джокович като " крал на нелепостта ", защото не желае да се имунизира.

Сега пък някогашният номер едно е решил да се завърне в професионалния спорт, трансформирайки се в основен треньор на 17-годишния китаец Джунченг Шанг. Тийнейджърът приключи предишния сезон на върха в подреждането при юношите и се оправя чудесно в дебютния си сезон при експертите, печелейки цели четири трофеи на равнище ITF. Азиатиецът неотдавна мина към конкуренциите в Чаланджър Тура и се намира на ръба от дебют в топ 300, а съгласно Риос приказваме за гений, който даже има по-големи заложби от Карлос Алкарас:

" Неговият тенис е доста подобен до моя. Никога не съм бил толкоз впечатлен от играта на някого. Бях го гледал преди време против Шаповалов и това притегли вниманието ми, само че не бях правил някакви съществени изследвания. Джунченг има по-добър форхенд и бекхенд от Алкарас. Убеден съм, че той работи по-добре от Карлос, единствено че испанецът е доста мощен психически и физически.

Шанг също по този начин има гъвкавостта на Джокович и е кадърен да доближава без съвсем никакви старания до всяка една топка, само че аз не съм необикновен почитател на това му качество, тъй като злоупотребява с него. Харесва ми, че родителите му не се намесват в процеса, макар че е само дете и почитат моята роля. В тях има обич, а не са досадни като тези на Циципас " - приключи скандалният някогашен тенисист.

Източник: Bola America

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР