Марсел Хиршер затвърди доминацията си в алпийските ски и седмица

...
Марсел Хиршер затвърди доминацията си в алпийските ски и седмица
Коментари Харесай

Хиршер спечели в Кранска гора и взе 15-и Кристален глобус в кариерата си

Марсел Хиршер затвърди превъзходството си в алпийските ски и седмица след края на олимпийските игри в Пьонгчанг, продължи да печели в Световната купа. Австриецът беше над всички в гигантския слалом в Кранска гора и изпревари с повече от секунда и половина Хенрик Кристоферсен.

Хиршер имаше удобен задатък още след първото втурване, когато водеше със 73 стотни пред Хенрик Кристоферсен.

Триумфът му в словенския курорт ми обезпечи Малкия бистър глобус в дисциплината, кръг преди края. Австриецът е неосъществим с 620 точки, и има със 125 повече от Кристоферсен. За четвърта поредна година Хиршер победи в дисциплината.

Той към този момент има 15 кристални глобуса в кариерата си и се изравни на третото място във безконечната класация с Марк Жирардели. Пред двамата са само Пирмин Цурбриген с 16, а Ингермар Стенмарк е на върха с 19.

" Невероятно съревнование за мен, само че не беше толкоз елементарно, колкото наподобява в профил. Трасето тук постоянно е доста мъчно, тъй че поставих съществени старания ", сподели Хиршер след финала.

Носителят на Големия бистър глобус за последните шест години към този момент има 55 победи в кариерата си и се качи на подиума за 120-и път в 219-ия си старт.

Зад Хиршер и Кристоферсен, на трето място се класира Алекси Пинтюро.

В класирането за Големия бистър глобус австриецът продължава да води с 1394 точки, като има преднина от 269 пред Кристоферсен. Трети е Аксел Лунд Свиндал с актив от 716.

Вайратер завоюва втора победа за сезона

В старта при дамите от супер гигантския слалом в Кран Монтана, Швейцария успеха взе Тина Вайратер. Представителката на Лихтенщайн, която на олимпийските игри в Пьонгчанг остана трета в дисциплината, този път нямаше конкуренция.

Вайратер изпревари с 36 стотни Ана Файт и мина трасето за 1:02.17 минути. Двете бяха на подиума и в Пьонгчанг, когато успеха в супер-Г сензационно отиде при Естер Ледецка.

 Тина Вайратер беше над всички в супер гигантския слалом в Кран Монтана.
© Associated Press

Тина Вайратер беше над всички в супер гигантския слалом в Кран Монтана.

Трета в Кран Монтана остана представителката на домакините Венди Холденер. Швейцарката, която е експерт в техничните дисциплини изненада всички и записа първи подиум в супер-Г.

" Много съм щастлива от успеха, още от началото на годината се усещам във форма и мисля, че това се вижда в този момент ", сподели Вайратер.

За нея това е девета победа в Световната купа и 38-и подиум, и втора през сезона. През декемвр Вайратер завоюва супер-Г в канадския курорт Лейк Луис. С триумфа си скиорката от Лихтенщайн излезе преди всичко в класирането за Малкия глобус в дисциплината, като има 421 точки, с 46 пред Лара Гут. Швейцарката остана едвам седма.

За Големия бистър глобус не настъпиха промени, като води Микаела Шифрин с 1513 точки, пред Холденер с 902 и Вайратер със 797. В надпреварата в Кран Монтана не участваше Линдзи Вон, която си взе отмора след олимпийските игри.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР