Марс става ретрограден от днес до 12 януари догодина, всявайки

...
Марс става ретрограден от днес до 12 януари догодина, всявайки
Коментари Харесай

Ретрограден Марс от днес: Страх, несигурност, агресия

Марс става назадничав от през днешния ден до 12 януари следващата година, всявайки боязън, неустановеност и експанзия, настояват астролозите.

Цялото събитие минава през много комплицирани връзки със съзвездие Близнаци, в което планетата ще обитава извънредно дълго през цялото това време. В тази назадничавост се включват едни от най-важните празници, празнувани от българите, включително са коледните и Нова година, както Стефановден, Василовден, Йордановден и Ивановден. На процедура всичките така наречен мръсни дни са тук, а това несъмнено основава известна раздразнителност.

В астрологията Марс е планетата на интензивността, риска, спорта, военните дейности, строителството, споровете, финансовите опасности, обезценяването на валутите, хирургическите интервенции, дейната неустрашимост, планирането на ежедневните и дълготрайните каузи. Марс е планетата на виталната сила, триумфа и здравето. Съответно, когато тази планета стане ретроградна, се обърква всичко това, а двойствеността на Близнаци го ускорява. Тогава Марс влиза в най-лошата си роля, всява в душите боязън, експанзия и неустановеност. Създава цялостно комплициране и безпорядък, само че в това време дава опция за превъзмогване на всички компликации. Време, когато същинските водачи могат да блеснат, само че не непременно, а с добродетели и смелост. Тук с цялостна мощ важи античната сентенция, че в хаоса се крие истината и тя най-после става ясно.

Важи и друго антично предписание, че неприятното за едни, за други е положително и има хора, които могат да се възползват най-добре от лова на риба в мътна вода или в тази ситуация от ретроградността на Марс. Според астрологичната нумерология най-големи опция в тези месеци ще имат родените сред 28 януари и 13 февруари, 29 март и 14 април, 31 юли – 17 август, 1 - 18 октомври, като годината на раждане в тази ситуация няма значение.
Чувства
А що се отнася до най-застрашените във връзка с зодиите през този назадничав Марс се счита, че са представителите на Стрелец, Риби, Дева, Близнаци, Телец, Скорпион. Те могат да преживеят тази фаза на Марс изключително сензитивно, само че не би трябвало да вършат нещастия от това, а да се стегнат и изчакат неприятното стичане на събитията да премине.

През тези интервали хората освен от тези зодии могат да усещат празнина в живота си, липса и напряко нулева сила, безизходност даже без забележима причина, загуба на интерес към обичаните неща и недоумение от околните. В персоналния живот не постоянно може да има мечтаното завръщане на някогашни съпрузи/съпруги или любовници. Флиртовете за една нощ ще са на респект, само че са вероятни да приключват със кавги и незадоволство. Ретрограден Марс в Близнаци е време за изневери и изменничества.

Това съгласно астрологичното определение е интервал, когато човек може да открие у себе си неподозирани неприятни страни. Ситуацията се утежнява и от есенния сезон на затъмненията, за който „ Маг Зодиак “ към този момент писа в детайли. Слънчевото затъмнение бе на 25 октомври, лунното е на 8 ноември. Този сезон на затъмненията стартира на 25 септември с така наречен Велико опълчване на Юпитер и Слънцето, а ще приключи с новолунието на 24 ноември в 0,54 ч софийско време. Това се счита общо взето за времето на най-силно деяние на хаоса, основан от ретроградния Марс. Но въпреки всичко върхът в ретроградността на планетата ще е на 8 декември – у нас това е студентския празник. А астрономично и астрологично това е огромното опълчване на Марс против Слънцето. След тази дата нещата с объркването, хаоса и експанзията ще стартират да понижават, само че за същинско изгубване може да се приказва чак след 13 януари следващата година.
Обратно
От 30 октомври, събота, до 12 януари 2023 година, четвъртък, Марс очевидно се връща на небосклона и от 26 отива до 9 градуса в Близнаци. Това е единствено образна машинация за наблюдаващ, който гледа от Земята придвижването на близката планета, а действително Марс си се движи обикновено по своята орбита към Слънцето.

Смята се, че противоположното придвижване на Марс астрологично е подкана да надигнем доста неточности, които сме позволили в близо двете години, откогато планетата не бе ретроградна. Ще бъдем принудени да се надигнем пред най-трудните обстановки, които изискват дълбоки промени.

Марс е с назад (ретроградно) придвижване почти един път на всеки две години и два месеца и това продължава сред 66 и 88 дни. Големият цикъл на Марс към Слънцето е сред 13 и 15 години. Но един път на всеки 15 години се случва така наречен Голяма съпротива на Марс. Под това опълчване се схваща интервалът на най-голямо доближаване на Земята и Марс, какъвто имаме в този момент. Астрологично се счита, че тогава Червената планета оказва най-лошото въздействие върху хората на Синята планета. А през октомври и ноември Марс е в площ с Нептун и това още повече утежнява нещата. Тази настройка образува декор на несигурност, илюзии и непълнота на информацията. Това е изключително мощно време за недомислени действия и неконтролируем изблик на страсти.
Добро
Добрата вест е, че в тази назадничавост на Марс в Близнаци ще се откроят в последна сметка същинските неща – правилото е, че който оцелее ще споделя. Разведряването стартира във втората половина на ноември и е изключително мощно до 20 декември, като 8 декември е огромното изключение в тази ситуация. Това е време, когато доста проблеми могат да бъдат най-малко отчасти позволени. Препоръчително е да възобновят остарели връзки, да се завършат нерешените работи. Не е време за ново начало, само че от средата на януари и то настава. Тогава настъпва време за нови планове, които могат да започват с цялостна мощ и положително разположение на небесните тела, най-добре е да се случват след пролетното равноденствие през март.

Източник: " Телеграф "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР