Марс продължава да е загадка за изследователите и за нас,

...
Марс продължава да е загадка за изследователите и за нас,
Коментари Харесай

Истината за езерата на Марс може да е разочароваща

Марс продължава да е мистерия за откривателите и за нас, елементарните хора, само че ползата към планетата не стопира да пораства. Проучванията са едно след друго, а главната цел е единствено една - да се откри дали има условия за живот .
 Марс, съществуването на десетки езера и новото забавно изобретение на учените
Мистерията с подводните езера на Марс

Има ли вода на Червената планета или не

Едно от последните вълнуващи за научната общественост открития бе обвързвано с опцията под повърхността на Марс да има мрежа от подземни свърхсолени езера , което пък да значи, че в миналото са съществували форми на живот. Този сюжет бе избран като огромна изненада, тъй като до момента се смяташе, че там е имало вода единствено под формата на лед.

Ентусиазмът обаче бързо бе посърнал от ново проучване по въпроса, което ни демонстрира по-различна истина.
 Снимка 541579

Яркото отражение, намерено от радар под южния полюс на Марс, може да не е от подземно езеро, както се смяташе до момента, а от находища от глина , настояват учени от Йоркския университет в Торонто.

Според водещия създател на проучването Исак Смит, с цел да се образува и поддържа вода в течна форма в тази част на Марс, са нужни големи количества топлота и сол, каквито не е известно да има там, предава Live Science.

А глинените минерали, чието съществуване на южния полюс на Червената планета е от дълго време потвърдено , биха могли напълно разумно да обяснят отразената от радара MARSIS светлина.
 Илон Мъск, кацането на Марс и какви са прогнозите на милиардера
Предупреждението на Илон Мъск за Марс

Не е смешка работа

Истината към момента е някъде там и учените занапред имат да вършат още доста проучвания, подкрепени и от галактическата техника, която се изпраща до Марс. А ние се надяваме скоро да имаме безапелационен отговор с неоспорими доказателства дали на Червената планета има или е имало вода.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР