Марс има почти същата площ на сушата като Земята, с

...
Марс има почти същата площ на сушата като Земята, с
Коментари Харесай

Изкуствен интелект търси живот на Марс

Марс има съвсем същата повърхност на сушата като Земята, с една съществена разлика. Хвърлете камък на Земята и той евентуално ще се приземи някъде, където има живот. Историята на живота на Марс обаче е под  въпрос.

Изкуственият разсъдък и машинното образование могат да създадат търсенето на живот на Марс доста по-малко мъчно, съгласно „ Нейчър Астрономи “. Международен екип от откриватели, управителен от астробиолога Кимбърли Уорън-Роудс от Института SETI, сподели, че тези принадлежности могат да разпознават скрити модели в географски данни, които биха могли да демонстрират съществуването на признаци на живот.

„ Нашата рамка ни разрешава да съвместим силата на статистическата екология с машинното образование, с цел да открием и предскажем моделите и разпоредбите, по които природата оцелява и се разпределя в най-суровите пейзажи на Земята “, изяснява Уорън-Роудс. „ Надяваме се, че други екипи по астробиология ще приспособяват нашия метод за картографиране на други обитаеми среди и биосигнали. С помощта на тези модели ще можем да разработим самостоятелни пътни карти и логаритми, които да насочват роувърите към местата с най-голяма възможност да приютяват минал или сегашен живот – без значение какъв брой прикрит или необичаен е той. “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР