Mars 2020 превъзхожда своите предшественици и в качествотоMars 2020 ще

...
Mars 2020 превъзхожда своите предшественици и в качествотоMars 2020 ще
Коментари Харесай

НАСА подготвя марсоход с 23 камери

Mars 2020 превъзхожда своите прародители и в качеството

„ Mars 2020 ” ще бъде оборудван с 23 камери с друго предопределение

Американската галактическа организация НАСА разкри детайлности за идната версия на своя марсоход. Очакваният „ Mars 2020 ” ще бъде оборудван с 23 камери с друго предопределение, с помощта на което апаратът ще може да снима панорами, да преодолява трудности, да учи атмосферата и така нататък
още по тематиката
Една от камерите е инсталирана вътре в самия марсоход, с цел да учи събраните от планетата мостри. При кацане на апарата НАСА възнамерява да снима обширни панорами от Марс и за първи път да снима отваряне на парашут на непозната планета.

Mars-2020 превъзхожда доста своите прародители. Така да вземем за пример, Curiosity носи на борда 17 камери, а марсоходите Spirit и Opportunity имат по 10 камери. Първото потомство марсоход, Sojourner, пък разполагаше единствено с 3 камери.

Разбира се, усъвършенствания има освен в броя на камерите, само че и в тяхното качество. Предвидени са поддръжка на 3D изображения с висока резолюция, по-широки зрителни ъгли, усъвършенствана оптика и други

Както се подразбира от името, Mars-2020 ще стартира своята задача през 2020 година Очаква се марсоходът да бъде изстрелян през лятото и да кацне на Червената планета през февруари 2021 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР