Мароко заяви, че преустановява контактите с германското правителство, поради разминавания

...
Мароко заяви, че преустановява контактите с германското правителство, поради разминавания
Коментари Харесай

Мароко преустановява официалните контакти с Германия

Мароко съобщи, че прекратява контактите с немското държавно управление, заради разминавания по въпроси от фундаментално значение за кралството. Мерките обгръщат немското посолство в Рабат, организациите за съдействие и политическите фондации, съгласно изказване представител на мароканското външно министерство, представено от " Блумбърг ".

Новината за преместването не пристигна по публични канали , а посредством скрийншот на писмо от 1 март, което изтече в обществените медии. В него външното министерство на Мароко заяви решението си на премиера и други министерства. Говорителят удостовери достоверността му, само че не даде повече детайлности. Говорител на немското външно министерство не е коментирал незабавно решението.

Германия е седмият по величина търговски сътрудник на Мароко. Тя отпусна на кралството към 1,5 милиарда $ предходната година на фона на пандемията на ковид.

Statement from Morocco’s foreign minister ordering the prime minister and government to suspend all contact and cooperation with all German diplomatic organizations in Morocco, including the German embassy. Reports circulating that the German embassy received no prior notice.
— Samia Errazzouki (@S_Errazzouki)
Правителството в Берлин също по този начин извади Мароко от листата на страните, чиито жители могат да получат политическо леговище и съвсем обезпечи безусловното репатриране на противозаконни мигранти с мароканска народност. Няколко немски политически фондации са дейни в Мароко, а някои от тях са се сблъскали с управляващите заради хипотетичното им утвърждение от критиците или заради естеството на някои от техните действия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР