Мароко си осигури първа победа на Световната купа за жени, докато Нухайла Бензина влиза в историята

...
Мароко спечели изненадваща победа над Южна Корея в неделя, за
Коментари Харесай

Мароко спечели изненадваща победа над Южна Корея в неделя, за да осигури първата победа на страната на Световно първенство за жени в мач, в който Нухайла Бензина също влезе в историята.

Нападателят Ибтисам Джраиди отбеляза единствения гол в мача при победа с 1-0, като Мароко стана третият дебютант, спечелил мач на този турнир.

Това беше мач, изпълнен със значими забележителности.

Защитникът Бензина започна за Мароко, за да стане първият играч, който носи хиджаб на Световно първенство за жени на високо ниво. Бензина, която се появи за първи път на турнира, почти завърши впечатляващо представяне с гол, но стреля от воле над гредата.

Играчите на Мароко празнуват след футболния мач от група H на Световното първенство за жени между Южна Корея и Мароко в Аделаида, Австралия, неделя, 30 юли 2023 г. (AP Photo/James Elsby) Играчите на Мароко празнуват след футболния мач от група H на Световното първенство за жени между Южна Корея и Мароко в Аделаида, Австралия, неделя, 30 юли 2023 г. (AP Photo/James Elsby) Джеймс Елсби/AP галерия

Ударът с глава на Jraidi в шестата минута беше и първият гол за Мароко в турнира.

„Много сме доволни, че усилията ни се отплатиха. Тази победа е за Мароко и арабите, тя е плод на нашата упорита работа“, каза Джраиди пред репортери, цитиран от Ройтерс.

Мароко претърпя тежка загуба с 6-0 от Германия в първия си мач, но беше много подобрен в Аделаида.

Класиран на 55 места под Южна Корея в световната ранглиста, беше изненада, когато дебютантите поеха ранна преднина, но Мароко удържа запомняща се победа. Тийнейджърът Кейси Феър имаше шанс да изравни за Южна Корея отблизо в края на краищата, но стреля встрани.

Южна Корея ще бъде елиминирана от надпреварата, ако Германия победи или завърши наравно срещу Колумбия по-късно в неделя.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР