Мароко със спешни мерки по възстановяване на сгради, културно наследство

...
Мароко със спешни мерки по възстановяване на сгради, културно наследство
Коментари Харесай

Посланичката на Мароко у нас: Сънародниците ми бедстват

Мароко със незабавни ограничения по възобновяване на здания, културно завещание и помощ за най-пострадалите райони. Пред Народоосвободителна въстаническа армия мароканската посланичка у нас описа, че още в първите минути след труса е основана организация за разчистването на пътища и постигане до най-засегнатите елементи от страната.

Гражданска отбрана, военни, полиция, лекари потеглят към най-засегнатите региони минути след труса, споделя н. прочие Закия Ел Мидауи.

„ Тъй като е планина, имало големи парчета паднали скали, които е трябвало да бъдат разбивани с динамит, с цел да могат да си прокарат път екипите ", изясни дипломат Ел Мидауи.

Сградите - жилищни и историческо завещание, ще бъдат напълно възобновени, като по предписание на крал Мохамед Шести те ще строят съгласно локалните традиции и обичаи. За задачата имало създадена стратегия. Все още се търсят и хора под руините.

„ И разпорежданията са всички, с изключение на кръводаряването, да си подготвят комплекти с храна, да се обезпечат палатки, в началото за всички и да се изчистят, освободят пътищата. Продължават издирванията на затрупани хора, до момента в който не се открият ”, изясни дипломат Ел Мидауи.

Възстановяването ще бъде обезпечено от страната с частни и обществени средства, споделя още дипломат Ел Мидауи. При предпочитание на другарски страни, помощ щяла да се одобри и извън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР