Мароко извика във вторник посланика си в Испания Карима Беняиш

...
Мароко извика във вторник посланика си в Испания Карима Беняиш
Коментари Харесай

Мароко преразглежда отношенията си в Испания заради мигрантската криза

Мароко извика във вторник посланика си в Испания Карима Беняиш за съвещания. Това заяви " Ройтерс ", като се базира на дипломатически източник. Състоянието на връзките сред двете страни " би трябвало да се прегледа ", сподели източник на организацията. Посланикът на Мароко беше извикан в испанското външно министерство след изявлението ѝ във вторник.

Както оповестява вестник El Pais, дипломатът съобщи, че в връзките сред страните има дейности, които ще имат последици.

Припомняме, че , които са влезнали в испанския анклав Сеута единствено през вчерашния ден . Това разгласи испанският вътрешен министър. В изявление за публичната телевизия TVE, министърът на вътрешните работи Фернандо Гранде-Марласка посочи, че " към 6000 души " са влезнали в Сеута в понеделник и " ние върнахме " 2 700 от тези хора. Много от мигрантите са малолетни или фамилии. При опита за влизането в Сеута е умрял един човек, посочи представителят.

Тълпи от най-вече младежи плуваха до плажа, някои тичаха или посочваха палци нагоре, демонстрираха фрагменти от локалната медия Фаро, в интензивност, която стартира през нощта и набра движение по-късно денем.

Испания ще " резервира самообладание ", увери външният министър Аранча Гонсалес Лая пред радио Cadena SER, добавяйки, че управляващите към този момент са почнали да изпращат тези, които преди малко са пристигнали, назад в Мароко.

Пристигането на мигрантите се случи по време на засилено напрежение сред Испания и Мароко поради ориста на Брахим Гали, водач на подкрепяния от Алжир фронт " Полисарио ", който е в болница в Испания.
 Около 6000 мигранти нахлули в испанския анклав Сеута единствено за ден
Около 6000 мигранти нахлули в испанския анклав Сеута единствено за ден

Испания изпрати бойци да патрулират границата с Мароко

Миналия месец външното министерство на Мароко излезе с изрично дефинирано изказване, в което осъжда решението на Испания да одобри Гали под подправена идентичност, без да осведоми Мароко, и акцентира, че решението на Испания ще има отражение върху техните връзки.

През декември Съединени американски щати признаха мароканския суверенитет над територията Западна Сахара, към която териториални искания като самостоятелна страна има и фронтът " Полисарио ".
 Над 80 мигранти плуваха до испанския анклав Сеута от Мароко
Над 80 мигранти плуваха до испанския анклав Сеута от Мароко

Били са задържани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР