Мароко и Тунис станаха последните два отбора от Африка, които

...
Мароко и Тунис станаха последните два отбора от Африка, които
Коментари Харесай

Мароко и Тунис подпечатаха билетите за Русия 2018

Мароко и Тунис станаха последните два тима от Африка, които се класираха за Световното състезание по футбол в Русия през идващото лято.

Те се причислиха към Нигерия, Египет и Сенегал и ще бъдат петте представители на континента на Мондиал 2018.

Мароко ще играе на финали на Световната купа за първи път от 1986 година, откакто реализира победа с 2:0 над домакина Кот Д'Ивоар в последната среща в група "С " на квалификациите.

Гостите се нуждаеха от тъждество, с цел да запазят точката си преднина пред противника, а с два бързи гола през първото полувреме взеха решение мача в своя изгода.

Опит за центриране на Набил Дирар в 25-ата минута мина през куп от играчи и спря в мрежата на Силвен Гбоуо, а пет минути по-късно Мехди Бенатия засече центриране от корнер в мрежата на домакините.

Кот Д'Ивоар също имаше своите шансове, само че Жервиньо и Серж Орие направиха пропуски. Така домакините пропуснаха да се класират на четвърто следващо Световно състезание.
Мароко пък приключи акцията без позволен гол под управлението на Ерв Ренар, който изведе точно Кот Д'Ивоар до купата в шампионата за купата на АФриканските народи през 2015 година.

Тунис реализира нужното им тъждество против Либия и след 0:0 в последния си мач вкъщи си подсигуряваха първото място в група "А " с точка пред ДР Конго, който завоюва с 3:1 против Гвинея.

Така тунизийците ще играят за пети път в историята си на международни финали и за първи от 2006 година насам./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР