Мароканецът Елиот Беншетрит почти преодоля първия квалификационен кръг за Откритото

...
Мароканецът Елиот Беншетрит почти преодоля първия квалификационен кръг за Откритото
Коментари Харесай

Тенисист разбра, че е заразен с COVID-19 по време на мача

Мароканецът Елиот Беншетрит съвсем преодоля първия квалификационен кръг за Откритото състезание на Австралия по тенис без извоюван сет, откакто Денис Кудла от Съединени американски щати получи позитивен резултат за Ковид-19 по време на игра в края на срещата.

Точно в този миг, обаче, бе прекомерно късно за служебно премахване, защото двамата затваряха последния гейм на втория сет, а победител в него бе Кудла.

Поставеният под номер 4 в схемата на пресявките американец надделя Беншетрит с 6:4, 6:3 в Доха, само че няма да играе в остатъка от квалификациите, откакто би трябвало да се подложи на карантина. Кудла трябваше да срещне във втория кръг участващия с "уайлд кард " 19-годишен Дейн Суийни, само че австралийският младеж продължава напред без игра.

22-годишният мароканец пък най-вероятно също ще би трябвало да бъде изолиран.

"Резултатът от теста му беше излязъл при 3:5 (във втория сет) и по време на игра в деветия гейм, тъй че в случай че не го бях изгубил и в случай че бях стигнал до 4:5, щях да се класирам (служебно) за втория кръг. Сега очаквам да схвана дали попадам в категорията за непосредствен контакт, или не. Ако е по този начин, обстановката става още по-странна. Не единствено изгубих, а също така играх против болен от ковид състезател и никой не знаеше преди самия мач. На всичкото от горната страна несъмнено ще би трябвало да заставам затворен една седмица ", сподели Беншетрит във видео в Инстаграм.

Квалификациите в мъжката скица на Мелбърн се организират сред 10 и 13 януари в Доха.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР