Мармотът Фил, който предрича настъпването на пролетта в САЩ от

...
Мармотът Фил, който предрича настъпването на пролетта в САЩ от
Коментари Харесай

Мармотът Фил и съпругата му Филис станаха родители

Мармотът Фил, който предсказва настъпването на пролетта в Съединени американски щати от градчето Пънксътоуни, щата Пенсилвания, и брачната половинка му Филис станаха родители, заяви Асошиейтед прес, като се базира на организацията, която се грижи за животното.

Клубът на мармота от Пънксътоуни разгласи на страницата си във Facebook, че в сряда Филис е родила две здрави бебета. Няма информация за пола и имената на новородените.

Punxsutawney Phil, the spring-predicting groundhog, and wife Phyllis are parents of 2 babies
— The Associated Press (@AP)
Фил от Пънксътоуни става татко за първи път, бебетата са две, Фил и Филис сътвориха семейство, написа Томас Дънкел, президент на Вътрешния кръг на мармота, който провежда всяка година обичайното събитие с предсказанието на мармота. 

Дънкел посочи, че член на клуба от намерил бебетата в събота, когато отишъл да нахрани Фил и Филис с плодове и зеленчуци. 

Всяка година на 2 февруари сутринта Фил излиза от дупката си и съгласно традицията, в случай че види сянката си, предстоят още шест седмици зима. Тази година той не видя сянката си и по този начин предвижда ранна пролет.

Фил е най-популярният мармот, който предвижда настъпването на пролетта, само че надалеч не е единственият. Мармоти, които предвещават края на зимата, има в най-малко 28 американски щата и канадски провинции, отбелязва Асошиейтед прес.

Фил и Филис живеят в Мемориалната библиотека на Пънксътоуни, в пространство с следена температура. От клуба плануват да реалокират фамилията в по-просторно местообитание на територията на библиотеката.

Punxsutawney Phil is a dad! See the 2 groundhog pups welcomed by Phil and his wife, Phyllis
— USA TODAY (@USATODAY)
Също като Дядо Коледа и Великденския заек, мармотът Фил живее в митичен свят и се твърди, че ще живее постоянно, тъй като пие вълшебен сок, прочут като " Еликсир на живота ".

Според изчисленията Фил към този момент би трябвало да е над 130-годишен. За разлика от него, брачната половинка му Филис няма право да пие от сока, затова не е безсмъртна. На въпрос дали някое от децата на Фил някой ден няма да го наследи, Дънкел дава отговор, че това няма по какъв начин да стане, тъй като татко им е вечен.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР