Мармара. След дълго прекъсване на отношенията между двете общини, кметът

...
Мармара. След дълго прекъсване на отношенията между двете общини, кметът
Коментари Харесай

Кметът на община Чепеларе Славка Чакърова посети побратимената турска община Мармара

Мармара. След дълго спиране на връзките сред двете общини, кметът на Община Чепеларе Славка Чакърова посети община Мармара по покана на градоначалника ѝ Сюлейман Аксой. Това оповестиха от пресцентъра на Община Чепеларе . Кметът на турската Община изрази съжалението си, че в последните 3 години се е изгубила връзката сред двете побратимени общини, след последното му посещаване в Чепеларе при започване на 2016 година.
На формалната среща Славка Чакърова сервира почетен плакет, както и специфичен подарък на Сюлейман Аксой – картина, на чието платно са изрисувани Чудните мостове – емблематичната забележителност за Община Чепеларе и България, дело на млад чепеларски създател. Част от подаръка бе и ръчно бродирана мъжка риза с български шевици. Използвах случая да му благодаря и от името на най-малките поданици за подарените уреди и построените детски площадки в града ни.
„ Изключително съм щастлива, че макар компликациите успяхме да подновим контактите с Община Мармара, а с това да надградим положителните взаимоотношения в областта на културата, туризма и спорта “, сподели Чакърова.
Присъстващите бяха осведомени с капацитета и развиването на Община Чепеларе през тези години, като домакините най-вече се впечатлиха от обединяването на двете ски зони Пампорово и Мечи чал, както и от предоставените благоприятни условия за туризъм през летния сезон на територията на Община Чепеларе.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР