Маркус Зьодер, премиерът от 2018 г. на голямата южна германска

...
Маркус Зьодер, премиерът от 2018 г. на голямата южна германска
Коментари Харесай

Баварският лидер Зьодер излиза на националната сцена в Германия

Маркус Зьодер, министър председателят от 2018 година на огромната южна немска провинция Бавария, наподобява усеща, че може би в този момент е моментът да излезе на националната сцена.
Още по тематиката
Въпреки демонстрираната изненада, откакто публично влезе в конкуренцията - разяснявайки, че не е имал " проект в живота да се готви за сходна кандидатура " - Зьодер знае, че има на своя страна два основни фактора в конкуренцията кой да наследи Ангела Меркел като канцлер, предава Българска телеграфна агенция.

Първо, той си завоюва похвали с безапелационната си позиция по време на коронавирусната пандемия, постоянно призовавайки сътрудниците си на останалите немски провинции и националното държавно управление да бъдат по-решителни и да работят по-бързо на фона на повишаващата се заболеваемост.

Това му завоюва похвали както от други политици, по този начин и от по-широката немска общност.

Второ - и главно с помощта на политиката си по въпроса с пандемията - той има доста по-добри резултати в социологическите изследвания, в сравнение с главният си противник за канцлерския пост Армин Лашет.

Според най-новите допитвания Зьодер би спечелил с лекост, в случай че Германия избираше канцлера си директно. Лашет, въпреки това, в случай че се има вяра на изследванията, даже не би спечелил против противниците си от другите партии.

Като някогашен ефирен публицист 54-годишният Зьодер е кандидат, който добре познава медиите. " Реакциите и упованията на доста хора в Германия, както и изследванията на публичното мнение, играят, въпреки и не безусловно решаваща, само че въпреки всичко значима роля ", сподели той в края на предходната седмица.

Роден в баварския град Нюрнберг, когато е на 30 години, синът на строителен бизнесмен към този момент оглавява регионалната младежка организация на Християнсоциалния съюз (ХСС), след което бързо се изкачва в йерархията и заема поредност министерски постове в районното държавно управление.

Но в политически проект в платната на Зьодер, който е и лекар по право, не всеки път е имало попътен вятър.

На районните избори през 2018 година акцията му загуби евентуални парламентарни места, като повтаряше реториката на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ".

Признавайки самичък, че е обожател на " Междузвездни войни ", в предишното той е изненадвал по-консервативните си съпартийци, появявайки се на карнавални прояви в Бавария преоблечен като разнообразни персонажи, в това число като Мерилин Монро и като зеленото анимационно страшилище Шрек.

Бащата на четири деца би бил едвам третият представител на ХСС, оглавил предизборната акция на блока ХДС/ХСС за национални избори. Обикновено Християндемократичекият съюз (ХДС) и сестринската му партия от Бавария излизат с общ претендент за канцлерския пост.

Ако Зьодер завоюва, това ще бъде исторически казус - предходните двама претенденти на ХСС за канцлер бяха побеждавани на изборите.

В политическо отношение Зьодер напоследък се опита да окупира центристкото пространство, припознавайки като свои тематики безпокойствата за климата и въпроса за дамите в корпоративните управителни препоръки.

Същевременно той се заиграва със Зелените, които се издигнаха до втора политическа мощ в социологическите изследвания и са евентуален съдружен сътрудник на ХДС/ХСС след изборите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР