Маркс, Ленин и Хо Ши Мин се събраха в Южна

...
Маркс, Ленин и Хо Ши Мин се събраха в Южна
Коментари Харесай

Маркс, Ленин и Хо Ши Мин се събраха в Южна Индия за сватбата на своя другар Енгелс

Маркс, Ленин и Хо Ши Мин се събраха в Южна Индия през уикенда, с цел да участват на сватбата на своя приятел Енгелс, съобщи Франс прес.

В случая обаче не става въпрос за германци, руснаци или виетнамци: това са просто имената на членове на комунистическата партия на индийския щат Керала.

Енгелс и Ленин са братя, Маркс и Хо Ши Мин са синове на локален партиен функционер.

Guests at a Kerala wedding included Marx and Lenin. Guess the groom’s name?
— Guardian news (@guardiannews)

Местно издание оповестява, че четиримата мъже са дейни членове на комунистическата партия, само че Маркс се е върнал от ултракапиталистическия Дубай, с цел да участва на сватбата в Атирапили през уикенда.

Сърпът и чукът към момента са на мода в Керала, където комунистическата партия ръководи през по-голямата част от последните шест десетилетия и където имена като Сталин и Троцки се радват на огромна известност.

Индия се сближава със Съветския съюз по време на Студената война и съветските имена, в това число Правда - името на държавния вестник на Съюз на съветските социалистически републики, са постоянно срещани, изключително в южната част на страната.

Настоящият основен министър на Тамил Наду - щат източно от Керала, е М. К. Сталин, кръстен от татко си в чест на руския деспот няколко дни преди гибелта му.

На женитба в същия щат през юни мъж на име Социализъм се ожени в наличието на братята си Комунизъм, Ленинизъм и Марксизъм.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР