Марко Розе от РБ (Лайпциг) е поредният старши треньор от

...
Марко Розе от РБ (Лайпциг) е поредният старши треньор от
Коментари Харесай

Всички хвалят лидера Унион, но според треньора целта е спасение от изпадане

Марко Розе от Република България (Лайпциг) е следващият старши треньор от Бундеслигата, който похвали Унион (Берлин) за забележителното им показване досега и лидерската позиция в Бундеслигата. Той изясни, че клубът от Източен Берлин е направил удивително развиване в последните години.

И самите хора в Република България Лайпциг го схванаха от персоналния си опит, откакто през август паднаха с 1:2 на стадион Старото лесничейство. На същото оборудване десеткратните първенци от Байерн (Мюнхен) приключиха единствено 1:1, до момента в който другият гранд от последните години Борусия (Дортмунд) отстъпи с 0:2 в неделя. Тази победа обезпечи разлика от четири точки на Унион на върха.

Старши треньорът на Байерн (Мюнхен) Юлиан Нагелсман също се изрече ласкаво за тях и изясни, че момчетата от Унион (Берлин) " вършат всичко за успеха. Животът постоянно те награждава за това. Те заслужават да бъдат на върха ".

Един Терзич, който е отпред на Борусия (Дортмунд), също призна провалянето и изясни по какъв начин берлинчани са принудили неговите футболисти да вършат неща, които той не би желал да вижда.

Унион загуби единствено един път в 10-те мача досега и е инкасирал едвам 6 гола. Много хора започнаха да се чудят дали тази наклонност ще продължи и по-нататък и дали столичани могат да се трансфорат в немския еквивалент на Лестър.

А за треньора на Унион Урс Фишер вероятността въобще не се е трансформирала, защото той желае да доближи 40-те точки, които се считат за нужни за оставане в Бундеслигата. Миналата година той сложи същата цел и приключи 5-и.

„ Поставихме си цел при започване на сезона да стигнем до граница от 40 точки. Няма да променяме задачата си след 23 извоювани досега ”, съобщи Фишер, който води тима на “железните от Кьопеник ” от повече от четири години насам.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР