Марко Одермат спечели трети гигантски слалом от началото на сезона.

...
Марко Одермат спечели трети гигантски слалом от началото на сезона.
Коментари Харесай

Марко Одермат спечели трети гигантски слалом от началото на сезона

Марко Одермат завоюва трети великански слалом от началото на сезона. Олимпийският първенец победи в старта от Световната купа по ски алпийски дисциплини в италианския зимен център Алта Бадия.

Швейцарецът беше водач след първия манш, резервира преднината си и във втория. За Одермат това беше четвърто съревнование в границите на 5 дни. Той усили и преднината си за Голямата международна купа пред Александър Омод Килде на 274 точки.

The wining streak continues for Marco Odermatt

Giant slalom in
Giant slalom in
Giant slalom in
Giant slalom in
— FIS Alpine (@fisalpine)

" Това беше най-голямата ми борба, доста съм изтощен сега, само че се усещам доста благополучен. Хенрик и той свърши страхотна работа. Трудно беше, след Вал Гардена две следващи надпревари и тук доста мъчно трасе, само че се веселя, че съумях ", сподели Одермат след успеха.

Хенрик Кристоферсен още веднъж приключи втори. За разлика от през вчерашния ден, Жан Кранец направи мощен втори манш и зае последното място на почетната стълбичка. Най-добро време във втория манш даде швейцарецът Даниел Зете.

Вчерашният победител Лукас Бротен отпадна още в първия манш.

Състезанията от Световната купа по ски-алпийски дисциплини не престават на 22-ри декември с нощния слалом в Мадона ди Кампилио.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР