Марко Белинели официално се завърна в родината си. След като

...
Марко Белинели официално се завърна в родината си. След като
Коментари Харесай

Белинели: Теодосич е една от причините да премина във Виртус

Марко Белинели публично се завърна в родината си. След като прекара 13 години в най-силната лига в света - НБА, 34-годишният италианец реши още веднъж да облече екипа на първия си професионален тим Виртус Болоня. Шампионът със Сан Антонио от 2014-а разкри аргументите за изненадващото си завръщане в Италия, като една от тях е съществуването на сръбския плеймейкър Милош Теодосич в състава на участника в ЕвроКъп.
" Имах предложения от клубовете в НБА, само че нито една от тях не ми позволяваше да изиграя сезон с подобаващата мотивация и сила. Обичам да се боря за титли, да бъда един от основните герои в тима. Когато разбрах, че няма да се получи в НБА, се замислих какво ще се случи с бъдещето ми. Така опцията се появи и към този момент съм благополучен, че стартирам този план с Виртус Болоня. Реших го в границите на няколко часа, всичко стана доста бързо. Направих значим избор и споделих " да " на предложение, което ме развълнува.

Dagli esordi nelle giovanili e poi in prima squadra, al ritorno di ieri alla
Dopo 13 anni, con una gara al tiro da 3 vinta all'All-Star Weekend 2014 e un titolo, diamo il bentornato in Italia a
— Lega Basket Serie A (@LegaBasketA)
Историята е в действителност красива. Започнах кариерата си с младежките тимове на Виртус, дебютирах с клуба. Тогава той банкрутира и за жалост трябваше да сменя тимовете. Завръщам се в огромна организация, където виждам хора, готови да печелят. Именно това ме подтикна да избера Виртус. Отборът е млад, цялостен е с положителни играчи, превъзходен треньор и естествено, свръхестествен гений като Милош Теодосич. Фактът, че той е там, ми оказа помощ да направя избора си. Целите? Никога не съм печелил Евролигата ", показа Белинели пред " La Gazzetta Dello Sport ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР