Маркировъчна боя, карбид и смола са съдържали незаконно изхвърлените в

...
Маркировъчна боя, карбид и смола са съдържали незаконно изхвърлените в
Коментари Харесай

Крият коя е фирмата, изхвърлила 12 т отрова в София

Маркировъчна багра, карбид и смола са съдържали нелегално изхвърлените в региона на София варели. Това съобщи пред “24 часа ” шефът на “Аварийна помощ и предварителна защита ” към Столичната община Красимир Димитров.

Подобни материали се употребяват в строителството, обясниха специалисти. Името на компанията обаче още не е ясно.

Варелите били с друго наличие, само че към момента не са ясни всички химикали, които са били в тях, защото някои са открити затворени и занапред ще се изследва наличието им.

Взети са проби от въздуха, почвата и наличието на варелите. Извършени са и взаимни инспекции на Регионална инспекция за опазване на околната среда, министерството на околната среда, Столичната община, полицията и пожарната.

Варелите бяха открити преди дни в столичните региони “Искър ”, “Панчарево ” и “Кремиковци ”. Общият им брой е 250, към този момент почистените са тежали 12 тона. 14 към момента не бяха отстранени в сряда следобяд.

“Има още 10 200-литрови варела в село Бусманци и четири дребни край село Кривина. Чакаме камион и свободна площадка, на която да ги депонираме. Веднага щом се освободи площадка, ще продължим работата ”, сподели Димитров. Той увери, че останалите 14 варела са обградени и добре херметизирани. Те ще бъдат почистени най-късно до петък, а обезвреждането им би трябвало да стане до дни.

Химикалите в изхвърлените варели са токсични и рискови за живота и здравето на хората. Някои са били отворени и се е разляла рискова смола.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР