Маркетингът на съдържанието е една от доминиращите стратегии в съвременния

...
Маркетингът на съдържанието е една от доминиращите стратегии в съвременния
Коментари Харесай

В сивата зона

Маркетингът на наличието е една от преобладаващите тактики в актуалния свят на цифровия маркетинг. Това частично се дължи на достъпността му (тъй като всеки може да написа и разгласява наличие в мрежата), само че е и доказателство за неговата успеваемост. Разбира се, практикуването на маркетинг на наличие не е сигурен метод да генерирате трафик или даже да изградите репутацията на марката си особено в този момент. Истината е, че търговците на всички места страдат от резултатите на " неприятното "  съдържание, без значение дали са тези, които го пишат или не.

Какво е неприятно наличие? Това нормално е наличие, основано единствено за себе си, вместо да служи за избрана цел. Вместо да бъде написан, с цел да осведоми обществеността или да забавлява съответна целева публика, той е написан единствено за генериране на трафик или възстановяване на видимостта на марката. Понякога даже не е добре написано или пък е цялостно с печатни или семантични неточности.

Писането и публикуването на неприятно наличие ще се отрази отрицателно на вашата марка, даже в случай че забележите нищожно нарастване на трафика или разпознаването на марката.

Това може да докара до репутационни вреди. Например, когато човек чете едва проучена част от наличието, той постоянно се обръща към създателя, с цел да види кой е виновен за това. Ако вашата марка е обвързвана с неприятно наличие, рано или късно ще получи репутационен удар. Не желаете да бъдете известни като компанията, която прави калпаво наличие, нали!?

Проблеми с SEO също не са изключени. В някои случаи приливът на преждевременно написано наличие може фактически да навреди на вашите позиции в търсачките. Алгоритъмът на Гугъл за класиране при търсене регистрира качеството на наличието, когато прави оценка надеждността и възможните позиции. С други думи, в случай че се интересувате от оптимизация за търсачки (SEO), неприятното наличие ще донесе повече щета, в сравнение с изгода. 

Освен това, писането на неприятно наличие лишава време, пари и старания. Ако по-голямата част от вашата маркетингова тактика за наличие е съсредоточена върху " неприятни " материали и изявления, това ще съсипе възвръщаемостта на инвестицията (ROI).

Лошото наличие в обращение визира цялата маркетингова промишленост, дори да не сте изцяло наясно с тези резултати.
Потребителско доверие. Потребителското доверие към марките към този момент е най-ниското равнище за всички времена. Това е част от повода, заради която обичайна реклама среща подобен песимизъм и цинизъм в актуалната ера. Колкото повече интернет е залят с неприятно наличие, основано единствено за маркетингови цели, толкоз повече доверието на потребителите ще падне. Все по-често фирмите ще се възприемат като алчни манипулатори, които не се интересуват от качеството.  Ефикасността на маркетинга на наличие. Маркетингът на наличие поражда като метод за създаване на доверие измежду потребителите - точно това го направи мощен. Но защото неприятното наличие се трансформира в новата норма, маркетингът на наличие ще претърпи репутационни вреди. Замърсяване на наличието.  Лошото наличие е на ниска цена и елементарно за произвеждане. Следователно е елементарно да залеете интернет с такова наличие. Това " замърсяване на наличието " обаче създава спънки на положителното наличие да изпъкне и да притегли вниманието, което заслужава.
Ето за какво би трябвало да имате вътрешен глас за това дали наличието ви е неприятно. Ако се интересувате единствено от него като инструмент за генериране на трафик или в случай че бързате през наличието без оглед на неговата конструкция, изследване или писане, евентуално имате неприятно наличие в ръцете си.

Но в случай че сте в сива зона и не сте сигурни дали наличието ви дава отговор на порядъчен предел на качество, има някои аспекти, които можете да ревизирате:

Изследвания. Вашите искания подкрепени ли са с доказателства? Потърсихте ли контрааргументи? Какви източници цитирате?

Предназначение. Искрено ли се пробвате да информирате или помагате на хората? Или се интересувате единствено от усъвършенстване за съответна основна дума?

Граматика, правопис, синтаксис и други Вашето готово наличие би трябвало да бъде безупречно след няколко кръга на обзор и преправка.

Обратна връзка. Как се отнасят читателите ви към това наличие? Това е може би най-важният фактор, по тази причина провеждайте изследвания, с цел да съберете повече противоположна връзка. 

Поемете контрола върху личния си метод. Отделете малко време, с цел да одитирате настоящата си тактика за маркетинг на наличие (ако имате такава) и да приоритизирате качеството на работата си. 

Източник: Тимъти Картър, CRO на SEO.co за 

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР