Марката Tesla представи официално новите Tesla Model S и Model

...
Марката Tesla представи официално новите Tesla Model S и Model
Коментари Харесай

Новите флагмани на Tesla изненадаха с автономен пробег и ускорение

Марката Tesla показа публично новите Tesla Model S и Model X 2021. Това, което прави усещане при обновените електрическите коли е, че те са претърпели сериозна актуализация във връзка с интериора и са със доста усъвършенствани характерности.

Иначе външните промени са минимални - всичко се свежда до нови брони и светлини. Освен това се оферират и други джанти. Но в салона измененията са съществени. На първо място на очи се набиват новият волан, и усъвършенстваният виртуален интерфейс с огромен сензорен екран с диагонал 17 инча.
 Новите флагмани на Tesla изненадаха с самостоятелен пробег и ускоряване

На пасажерите откъм гърба е препоръчан обособен 8-инчов екран. Всички Tesla Model X и Model S към този момент имат тризонов климатроник, вентилация на предните седалки и две безжични зарядни устройства за смарт телефони. Воланът е сходен на самолетен щурвал, а качеството на материалите в салона е доста по-добро.

Електрическите коли на Тесла получават и по-мощни и икономични мотори. Във версията Long Range мощността се усилва до 679 к.с. и ускорението до 100 в този момент лишава единствено 3.1 секунди. Батерията остава същата (100 kWh), само че самостоятелният пробег нараства до 663 километра при Model S и до 579 километра при Model X.
 Новите флагмани на Tesla изненадаха с самостоятелен пробег и ускоряване

Има и още по-наточен вид, наименуван Plaid. Той е с три мотора и систематична мощ 1 034 к.с. В този си вид Tesla Model S 2021 форсира до 100 км/ч единствено за 2 секунди и изминава ¼ миля за 9.34 секунди. Максимална скорост е 322 км/ч.

При аналогичният Model X тези параметри са 2.5 секунди до 100 и 262 км/ч. Много скоро от компанията на Мъск дават обещание да изкарат и вид Plaid +, кадърен да измине 840 километра без презареждане. Между другото, той към този момент е наличен за поръчка и се предлага за сумата от $140 000.
 Новите флагмани на Tesla изненадаха с самостоятелен пробег и ускоряване

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР