Марката Starbucks се ражда през 1971 г., когато трима стари

...
Марката Starbucks се ражда през 1971 г., когато трима стари
Коментари Харесай

Неизвестно за известните: Чаша гадно еспресо и романът на Мелвил „Моби Дик“ стоят зад раждането на Starbucks

Марката Starbucks се ражда през 1971 година, когато трима остарели другари за следващ път се срещат в едно от евтините заведения, където сервират непоносимо кафе. Това се случва в Сиатъл, щата Вашингтон. Зад гърба си триото няма доста опит в бизнеса, както и пари в джобовете си. Но това не се оказва спънка след 10 година те да продадат бизнеса си за $4 милиона. Историята на основаването на Starbucks е история на случайности и от време на време непонятен шанс, до момента в който по-нататъшното развиване на компанията е заслуга на добре настроена маркетингова тактика и строгата прозорливост на професионалните предприемачи. В наши дни капитализацията на Starbucks Corporation се прави оценка на повече от 83 милиарда $, а нейните близо 30 000 заведения с марката са отворени в 75 страни по света.
Да превърнеш дефекта в резултат
Учителят по история Зев Сигъл, писателят Гордън Боукър и учителят по британски език Джери Болдуин се срещат 10 години преди старта на Starbucks. Те са студенти в университета в Сан Франциско. Обективно видяно, тримата нямат доста общо – от разнообразни елементи на Съединени американски щати са, а всеки има свое минало зад тила си. Сигъл е роден в семейство на известни американски музиканти - татко му е цигуларят Хенри Сигъл. Той е поканен като корепетитор в Симфоничния оркестър на Сиатъл, откакто е работил в Нюйоркския балет на Джордж Баланчин. Майка му Елинор Сигъл основава положително име на преподавател по музика, тъй че младият Зев получава чудесно класическо обучение и от ранна възраст е удивен от четенето и филантропичните науки. 

Младежките години на Гордън Боукър са по-малко безоблачни. Баща му Гордън Албърт Боукър умира по време на Втората международна война, майка му Хейзъл Рингсет Боукър, останала сама с детето си, е принудена да се върне в къщата на родителите си в Сиатъл.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР