Марката Seagate е отдавна позната на българския пазар със своите

...
Марката Seagate е отдавна позната на българския пазар със своите
Коментари Харесай

Корпоративни Seagate устройства са достъпни у нас от АСБИС


Марката Seagate е от дълго време позната на българския пазар със своите твърди дискове за всевъзможни приложения, само че компанията предлага и цялостни сторидж решения за корпоративни потребности
(снимка: Seagate)

Сторидж решения на Seagate за корпоративни клиенти от всевъзможен клас има подготвеност на достави на пазара у нас ИТ дистрибуторът АСБИС България. Гамата от устройства включа разширителни модули и JBOD шасита за предпазване на данни, напълно флаш-базирани и хибридни системи за сериозни приложения.

Корпоративните артикули на Seagate покриват непрекъснато растящите потребности от разширение на потенциала за предпазване, като дават опция за реализиране на висока компактност, лесна интеграция и надграждане и надлежно ниска цена на владеене на активите, подчертаха от АСБИС.

JBOD шаситата от линиите Exos E и Nytro E се оферират в размери 2U и 5U и могат да поемат сред 12 и 84 твърди диска. Така се обезпечава оптимален потенциал за предпазване до 1,5 PB при потребление на 18 TB SAS носители.

Освен с висока продуктивност, достигаща 14,4 GB/s с индивидуален контролер и 28,8 GB/s с двоен, те оферират и солидна надеждност с помощта на дублираните охлаждащи и I/O модули и съществуването на аварийни интерфейси до всички дискове.

Могат да работят и със SSD и са подобаващи както за приложения, изискващи огромен потенциал, по този начин и за сериозни решения, където времето за реакция е от определящо значение. Те са лесни и бързи за обслужване, с помощта на универсалната си модулна архитектура.

Когато става дума за продуктивност, на сцената излизат семействата Exos X и Nytro X , които се отличават с ценово усъвършенствана архитектура, която доближава наличност до 99,999%. Това са до 5 минути сумарно на година, през които масивът е изключен поради поддръжка или ъпдейти.

Предлагат се конфигурации с сред 12 и 84 гнезда и оптималната пропускателна дарба до 7 GB/s, която може да се реализира и единствено със SAS HDD носители. Технологията за отбрана Seagate ADAPT разрешава доста бързо възобновяване на RAID масивите, при което съвсем се отстрани времето, в което системата не е функционална.

Гамата от корпоративни Seagate устройства включа разширителни модули, шасита за предпазване на данни, флаш-базирани и хибридни системи за сериозни приложения
(снимка: Seagate)

Опционално са налични благоприятни условия за репликиране на данните и основаване на „ snaphots ”. Двете семейства употребяват образован фърмуер и технология Seagate Secure, която в допълнение пази достъпа до данните и ръководството на масива.

Интегрираните решения от линията Exos AP са най-подходящи в случаите, когато се търси оптимална компактност на ресурсите за обработка и предпазване на данни. В България се предлага единствено най-големия модел от серията – 4U шасито със 100 гнезда, което разполага с два процесора Intel Xeon Scalable, 4×10 GbE мрежови интерфейса (опционално до 100 GbE) и може да предложи оптимален потенциал до 1,72 PB.

Високата компактност и енергийна успеваемост на Exos AP 4U100 дефинират ниската обща цена на владеене. Надеждността е обусловена от потребление на минимално количество конектори и кабели и двоен 12G SAS контролер, а съществуването на четири 2,5-инчови гнезда разрешава елементарно осъществяване на SSD кеширане.

За постигането на висока продуктивност от всички носители се употребява вградена технология за минимизиране на спада в бързодействието на дисковете при конфигурации с доста носители.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР