Марк Зукърбърг ще печели 700 милиона долара годишно чрез новия

...
Марк Зукърбърг ще печели 700 милиона долара годишно чрез новия
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг ще печели 700 милиона долара годишно от дивидента на Meta въпреки негативната реакция на безопасността на децата

Марк Зукърбърг ще печели 700 милиона $ годишно посредством новия тримесечен дял на Meta – астрономическо погашение, оповестено единствено един ден откакто се сблъска с възмущението на Капитолийския рид некадърност за отбрана на децата от онлайн полово принуждение и употреба.

Заплатата на 39-годишния софтуерен магнат произтича от проектите на Meta, оповестени късно в четвъртък, да изплаща тримесечен паричен дял от 50 цента на акция от елементарните акции, започвайки този март.

Тъй като Зукърбърг има към 350 милиона акции, той ще завоюва почти 175 милиона $ на фискално тримесечие преди налози, съгласно данни на Bloomberg – или 700 милиона $ годишно.

Компанията също разгласи назад изкупуване на акции за 50 милиарда $. Акциите на Meta набъбнаха с повече от 16% в предпазарната търговия в петък – придвижване на борсата, което ще изпрати благосъстоянието на Зукърбърг с десетки милиарди долари повече в петък.

Неочакваната облага може...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР