Марк Селби победи Ян Бинтао с 9:6 и се класира

...
Марк Селби победи Ян Бинтао с 9:6 и се класира
Коментари Харесай

Селби се класира на полуфиналите в Шампионата на тура

Марк Селби победи Ян Бинтао с 9:6 и се класира на полуфиналите на Шампионата на тура по снукър. Световният номер 7 откри място в елитното събитие като трети подложен след триумфи в откритите шампионати на Англия и Шотландия, ставайки първият състезател с триумф допълнително от един шампионат от сериите " Домашните народи ".

 Магуайър влезе в влиятелен снукър клуб

Бинтао пък можеше да заслужи бонуса от 100 000 паунда, полагащ се на най-добре представилия се състезател в поредицата на Coral, като загуби финала на Шампионата на играчите от Джъд Тръмп. С отпадането му в този момент обаче единствено трима души имат тази опция - Тръмп, Шон Мърфи и Стивън Магуайър.

Mark Selby has booked his place in the semi finals of the @Coral Tour Championship!

Two centuries and five breaks over fifty for the three-time world champion

He'll face Murphy or Allen next #CoralSnookerSeries pic.twitter.com/QZsjCa7CYm
— World Snooker Tour (@WeAreWST) June 22, 2020 Селби ще се изправи против Мърфи или Марк Алън на полуфиналите, като те ще премерят сили между тях през днешния ден от 15 и 21 часа.

Веселяка от Лестър имаше компликации при започване на срещата и изостана с 1:3, само че усъвършенства представянето си и изравни резултата на 4:4 в края на ранната сесия. Вечерният сегмент стартира добре за 37-годишния англичанин и той дръпна с два фрейма посредством брейкове от 66 и 57.

Ян завоюва идната партия, а фрейм номер 12 беше доста основен. Селби първи направи поредност от 64, само че китаецът се добра до изваждане на черната. Веселяка от Лестър я осъществя с флук и поведе със 7:5. Сенчъри от 105 усили задатъка на трикратния международен първенец, след което Бинтао завоюва една партия, само че Селби завърши мача в траялия 42 минути фрейм номер 15.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР