Марк Рюте говори пред евродепутатите в Страсбург. Снимка: ЕПА/БГНЕСЕС трябва

...
Марк Рюте говори пред евродепутатите в Страсбург. Снимка: ЕПА/БГНЕСЕС трябва
Коментари Харесай

Холандският премиер настоя ЕС да се обедини срещу заплахите от САЩ и Русия

Марк Рюте приказва пред евродепутатите в Страсбург. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейски Съюз би трябвало да се сплоти против заканите от Съединени американски щати и Русия, прикани холандският министър председател Марк Рюте в тирада, която произнесе пред евродепутатите по време на пленарната сесия в Екологичен потенциал, представен от организациите. Според него страните членки би трябвало да бъдат единни против заканите, които идват от Русия и от Съединени американски щати. Рюте съобщи, че " международният ред е изправен пред провокации, невиждани от десетилетия, а геополитическият баланс на силата се измества ".
Марк Рюте напомни, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изтегли страната си от Парижкото съглашение за климата и от нуклеарната договорка с Иран, а също по този начин наложи мита върху вноса на стомана и алуминий от Европа. Той обаче акцентира, че все пак е значимо да продължи разговора с Вашингтон. " В името на нашата защита е значимо да продължим разговора със Съединени американски щати даже и в този момент да има огромни фамилни разправии ", сподели холандският министър-председател.
Марк Рюте подсети, че Русия е избрала да се дистанцира от съседите си на Запад. Икономическият напредък на Китай и Индия носи както провокации, по този начин и благоприятни условия за Европейски Съюз като максимален търговски блок в света и като водеща мощ за мир, непоклатимост и развиване, съобщи в Екологичен потенциал министър председателят.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР