Марк Рюте беше един от първите лидери, с който говорих,

...
Марк Рюте беше един от първите лидери, с който говорих,
Коментари Харесай

Петков и Рюте се обединиха за Европа с нулева корупция

Марк Рюте беше един от първите водачи, с който приказвах, откакто станах министър председател. От самото начало имаше химия в нашите диалози. Днес също беше по този начин. Обсъдихме значими общи планове. Може да работим в посока на земеделие, IT бранш. Дадохме си задача до септември да отворим дружно евентуален фонд за вложения в AgriTech ".

Това съобщи Кирил Петков след срещата си с премиера на Нидерландия Марк Рюте в Министерския съвет, където двамата организираха среща на четири очи, последвана от пленарно съвещание на двете делегации, заяви



"Щастлив съм да кажа, че имаме една обща визия за Европа с нулева корупция. Двете страни имат обща позиция и за енергийната сигурност ", разясни българският министър-председател.

"Европа е доста по-силна дружно, в сравнение с всяка страна да се бори сама. И Марк е на това мнение – че би трябвало да съблюдаваме договорните връзки и никой не може едностранно да трансформира договорите със страни членки в Европа. Руската външна политика доста пъти включва корупция и би трябвало дружно да сме сигурни, че този вид въздействие в Европейски Съюз е неприемливо ", сподели още Петков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР