Марк Рюте: България може да стане пълноправен член на Шенген

...
Марк Рюте: България може да стане пълноправен член на Шенген
Коментари Харесай

Марк Рюте: България може да стане пълноправен член на Шенген до края на 2024 г.

Марк Рюте: България може да стане пълновръстен член на Шенген до края на 2024 година

Оптимист съм, че България може да стане пълновръстен член на Шенген до края на 2024 година. Наистина съм доста горделив от това, което страната реализира и ще направя всичко, което зависи от мен. Това съобщи министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте в отговор на въпрос по мотив пълноправното членство на страната ни в Шенген. Рюте даде взаимен брифинг с българския си сътрудник Николай Денков, койо е на посещаване в Хага. Там е и министърът на защитата Тодор Тагарев.

По тематиката за приемането на България в еврозоната, Рюте изрази оптимизъм, само че акцентира, че страната ни би трябвало да покрие критериите и той ще се съобрази с решението на Европейска комисия по тематиката.

Двамата министър председатели разискват въпроси от двустранен интерес и от европейския дневен ред, в това число тематики, свързани със сигурността в Европейския съюз.

Рюте благодари на Денков за визитата и сподели, че е убеден, че връзките сред двете страни стават все по-добри. Вносът на български артикули в Нидерландия е на стойност 1,5 милиарда евро. Двете страни работят дружно на равнище Европейски Съюз и НАТО, акцентира Рюте.

Той обърна внимание на поддръжката на България за Украйна и значимостта на страната ни като източен фланг на НАТО. Нидерландският министър председател разяснява и постигнатото от страната ни във връзка с защитата на въздушното пространство – така наречен air policing.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР