Марк Роуън помогна за налагането на оставката по-рано този месец

...
Марк Роуън помогна за налагането на оставката по-рано този месец
Коментари Харесай

Академиците се противопоставят на влиянието на донорите след сътресенията в Penn

Марк Роуън оказа помощ за налагането на оставката по-рано този месец на Лиз Магил, президент на Университета на Пенсилвания, поради нейния отговор на антисемитизма в кампуса. Сега основният изпълнителен шеф на Apollo Global Management разпалва яростен спор за това по какъв начин се ръководи самата институция.

„ Попечителите, в това число и аз, не успяхме да си свършим работата. Ние, като факултета, имаме разнообразни отговорности и просто абдикирахме от тези отговорности през последните две десетилетия “, написа той на членовете на борда на Penn предходната седмица, като приложи лист с въпроси по отношение на бъдещата им роля.

Дипломант от университета, Роуън се запита по какъв начин се избират и работят попечителите на Penn и дали те би трябвало да имат по-големи пълномощия над студентите и преподавателите.

Това провокира опозиция от страна на преподавателите, които настояват, че академичната самостоятелност е подложена на офанзива, тъй като на голямото въздействие на богатите донори във висшето обучение в Съединени американски щати...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР