Марк Регев, старши съветник на израелския премиер, заяви, че Хамас

...
Марк Регев, старши съветник на израелския премиер, заяви, че Хамас
Коментари Харесай

Израел: Хамас превърна болницата Ал Шифа във военна зона, там са държани заложници

Марк Регев, старши консултант на израелския министър председател, съобщи, че " Хамас " носи виновността за превръщането на болница " Ал Шифа " - най-голямата в Газа, във военна зона.

В коментар за Би Би Си той съобщи, че Хамас съзнателно е построил военна инфраструктура под болничното заведение и е употребявал намиращите се на лекуване в болничното заведение бебета, с цел да защищити военната си машина.

Представители на терористичната формация и на болничното заведение отхвърлиха тези изказвания.

Регев акцентира, че Израел не е обмислял да нападна лечебни заведения.

Съветникът сподели още, че " Хамас " желаят " фотоси, които да демонстрират рецесия ", и не са склонни да одобряват решения за гориво, които биха разрешили на болничното заведение да продължи да работи.

По-рано Израел заяви, че е разкрил действен център на Хамас под болничното заведение " Ал Шифа ", както и доказателства, че заложниците, взети при офанзивите на 7 октомври, са били държани там.

В. „ Гардиън “ написа, че израелските сили за защита (ЦАХАЛ) са разкрили и мотоциклет, който съгласно тях „ Хамас “ е употребявал по време на нападението, както и тунел от болничното заведение, свързващ я с къща, употребена от водачите на терористичната формация.

Подполковник Питър Лернер изясни по Си Ен Ен какво са разкрили ЦАХАЛ:

„ Болницата сигурно е била употребена за терористични действия. Това е болница, която евакуирахме през последните няколко дни. Цивилните и терористите са избягали от болничното заведение... и заложниците, взети дружно с терористите от територията на болничното заведение.
Намерихме мотоциклет в самата болница. Мотоциклетът има дупка от патрон в резервоара за гориво, който наподобява на един от тези мотоциклети, които видяхме във всички тези видеоклипове, излезли на 7 октомври.
Намерихме и тунел, който наподобява свързва къща на върховен пълководец с болничното заведение, тъй че това е безмилостна мрежа, излагаща на риск хората в Газа. Това е, което казвахме през последните 38 дни. “

По думите му, откритите под болничното заведение ленти за коса, пелени и бебешки шишета допускат, че измежду заложниците, които може да са били държани там, има деца и бебета. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР