Марк Кавендиш може да получи нов шанс да се състезава

...
Марк Кавендиш може да получи нов шанс да се състезава
Коментари Харесай

Марк Квендиш ще получи нов шанс да кара Тур дьо Франс?

Марк Кавендиш може да получи нов късмет да се състезава в Тур дьо Франс следващата година в опит да реализира огромната си цел, а точно 35-а етапна победа. Към момента английският спринтьор дели първото място по брой победи в Тура с Еди " Канибала " Меркс. В 7-ия стадий на тазгодишната Обиколка на Франция, Кавендиш стигна до второто място, а първи линията пресече Яспер Филипсен. Във вчерашния осми стадий пък Кавендиш падна тежко и трябваше да напусне надпреварата със счупена ключица. Така на пръв взор огромната му фантазия бе разрушена на части, защото 38-годишния спринтьор към този момент съобщи, че това е последната му година като професионален колоездач.

Отборът на Астана-Казакстан, където и в този момент кара Кавендиш, ще му предложи нов контракт и за идващия сезон, като това разгласи шефът на отбора Александър Винокуров. Той бе безапелационен, че решението остава в колоездача, само че в случай че одобри офертата, то британецът сигурно ще взе участие в Тур дьо Франс и през идващия сезон.

" Искаме Марк за 2024, когато той ще получи опция да кара за 15-и път на Тур дьо Франс и да завоюва 35-ата си етапна победа ", съобщи Винокуров за френското издание Екип. 

" И аз претърпях фрактура на Тура през 2011, когато трябваше да карам за финален път. Не желаех да спирам по този метод, хвърлих доста труд и завоювах купа на Олимпиадата в Лондон година по-късно. Марк е мощен човек и желаеме да му помогнем да реализира огромната си цел. Всичко зависи от самия него ".

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР